Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
16.03.2020
21:22
Krško, izjava za javnost, 16. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Župan občine Krško je pozval občanke in občane, da upoštevajo vsa navodila pristojnih strokovnih služb o zaščitnih ukrepih in tako prispevajo k omejitvi širjenja okužb s koronavirusom.

S ciljem omejitve širjenja virusa sprejeli več ukrepov

KRŠKO Kot je poudaril Miran Stanko, Občina Krško sodeluje in je v stalnem kontaktu z vsemi pristojnimi institucijami tako na ravni države kot v lokalnem okolju. S ciljem omejitve širjenja novega virusa so tako kot v celotni državi sprejeli niz ukrepov.

Poseben razmislek glede prehrane

"Dogovarjamo se, da bi odprli kuhinjo v OŠ Jurija Dalmatina Krško"

V občini imajo poseben razmislek glede prehrane. "Vemo, da Center za socialn odelo izvaja pomoč na domu, ta se zdaj številčno spreminja. Določene oskrbovance so oskrbeli s prehrano iz različnih gostinskih obratov, ki so sedaj zaprti. Trenutna alternativa je v Domu starejših občanov Krško, dogovarjamo pa se, da bi odprli kuhinjo v OŠ Jurija Dalmatina, ki bi omogočala hrano starejšim občanom, ki bi to prehrano želeli," dodaja Stanko.

Dve telefonski številki za pomoč ljudem v stiski

Za vse starejše občane v stiski, ki v času ukrepov proti širjenju koronavirusa potrebujejo pomoč za dostavo hrane, živil, zdravil in ostalih nujnih potrebščin, pa nimajo nikogar od svojcev ali znancev, ki bi jim lahko pomagal, lahko pokličejo na posebno telefonsko številko 070 585 803 – vstopna točka za pomoč občanom. Vstopno točko izvaja Center za socialno delo Posavje, Enota Krško, ki bo po potrebi koordinirala Območno organizacijo Rdečega križa Krško in prostovoljce humanitarnih organizacij. Na telefonski številki 041 730 192 so med 8. in 18. uro dosegljivi tudi predstavniki Območnega združenja RK Krško.

Naloga vsakega od nas je, da ravna maksimalno samozaščitno

"S tem bomo zavarovali in svoje bližnje"

Stanko se je ob tem za trud in predanost zahvalil vsem delavcem v Zdravstvenem domu Krško, Splošni bolnišnici Brežice in lekarnah ter drugim, ki delajo v kritični infrastrukturi - od energetike, javne službe, zagotavljanja drugih družbeno vitalnih storitev, varnosti, socialnih služb, oskrbe, komunale, policije, intervencijskih služb. "S skupnim odgovornim pristopom bomo lahko zajezili prekomerno širjenje virusa. Naloga vsakega od nas je, da ravna maksimalno samozaščitno, s tem pa zavarujemo sebe in svoje bližnje. Vsi in vsak posebej se držimo navodil in ukrepov vlade ter pristojnih služb," dodaja krški župan.

(bš, Občina Krško, eP)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam