Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
14.06.2019
08:14
Foto: Doroteja Jazbec
Prostovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj.

Mladinke iz Šentjanža zmagovalke gasilskega boja v Rečici ob Savinji

REČICA OB SAVINJI Mladi gasilci so na nogometnem igrišču Huda jama tekmovali v pionirski (31 ekip) in mladinski (29 ekip) konkurenci, ob zaključku pa so svoje spretnosti in hitrost prikazali tudi gasilski cicibani.

Med sodelujočimi so prvo mesto osvojile zlate gasilke (pionirke) iz PGD Moravče, v konkurenci pionirjev je slavila ekipa Ilijevci na kupu iz gostiteljske PGD Rečica, med mladinkami so bile najboljše gasilke iz PGD Šentjanž in med mladinci gasilci ekipe PGD Dol pri Hrastniku 1. Leja, Sara in Katja, mladinke PGD Šentjanž, so s preizkušnjo opravile s časom 03:12,36 in brez vsake kazenske točke, kar jim je prineslo prvo mesto, sicer pa so poleg omenjenih gasilk, ki se kalijo v duhu plemenitega poslanstva znotraj Gasilske zveze Sevnica iz Posavja, nastopile še tri ekipe iz Gasilske zveze Radeče. Pionirji iz PGD Radeče so osvojili 7. mesto med 23 sodelujočimi v svoji kategoriji, dve ekipi mladink iz PGD Svibno pa sta med devetimi sodelujočimi osvojili 6. in 9. mesto.

Fotogalerija:

Pokali za najboljše

Pokale so prejele najboljše tri ekipe v posamezni kategoriji, za nemoten potek tekmovanja pa je skrbela okoli 20-članska organizacijska ekipa iz vrst PGD Rečica, ki se je trudila za prijetno počutje otrok in njihovih mentorjev. Na samem tekmovališču in v njegovi okolici se je tekom dneva družilo okoli 220 mladih gasilcev v starosti od 4 do 16 let ter okrog 20 mentorjev sodelujočih trojk – skupno iz kar 18 različnih prostovoljnih gasilskih društev in 10 gasilskih zvez.

Na otroškem gasilskem boju so nastopili mladi iz PGD Gorenje nad Zrečami (Gasilska zveza (GZ) Zreče-Vitanje), PGD Dobriša vas-Petrovče in PGD Polzela (GZ Žalec); PGD Rečica, PGD Rimske Toplice, PGD Vrh nad Laškim, PGD Laško in PGD Sedraž (vse GZ Laško), PGD Dol pri Hrastniku, PGD Hrastnik in PGD Prapretno (GZ Hrastnik), PGD Radeče in PGD Svibno (GZ Radeče); PGD Moravče iz GZ Moravče, PGD Študa iz GZ Domžale; PGD Loče iz GZ Slovenske Konjice; PGD Šentjanž iz GZ Sevnica ter PGD Trbovlje iz GZ Trbovlje.

Gasilski boj v Rečici ob Savinji

Gasilska mladina je tako skozi zdravo tekmovalnost in medsebojno druženje spoznala in okrepila veščine premagovanja različnih ovir, gašenja z ročnim gasilnim aparatom, navezavo vozlov, štafetnega zvijanja cevi, se seznanila z otroško različico uporabe izolirnega dihalnega aparata ter se preizkusila v reševanju osebe iz zadimljenega prostora ter v gašenju.

S pestrim spremljevalnim programom

PGD Rečica, ki je otroški Fire combat z devetimi različnimi nalogami izvedlo po idejni zasnovi dolgoletnega mentorja mladine in namestnika poveljnika društva Srečka Očka, je na vročo junijsko nedeljo pripravilo tudi pester spremljevalni program športnih in družabnih aktivnosti za gasilsko mladino od blizu in daleč.

Doroteja Jazbec

radeče
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam