Skip to main content
V Posavju 14.1° C Sreda, 16. junij 2021
24.06.2020
13:34
MC Brežice, Svet Evrope
Foto: MC Brežice
10. in 11. Junija 2020 se je predstavnica Mladinskega centra Brežice udeležila digitalne platforme Evropskih mladinskih centrov pod okriljem Sveta Evrope (CoE).

Predstavitev delovanja centrov v času epidemije

Namen srečanja je bil predstaviti delovanje Evropskih mladinskih centrov v času epidemije COVID 19 - s poudarkom na izmenjavi dobrih praks na področju neformalnega izobraževanja o človekovih pravicah, preveriti vpliv epidemije COVID 19 na delovanje Sveta Evrope in mladinskega sektorja ter prenos novih pobud in priporočil v delovanje mladinskih centrov.

Na srečanju 13 predstavnikov mladinskih centrov z Znakom kakovosti Sveta Evrope

Srečanja so se udeležili še predstavniki 13-ih mladinskih centrov, ki se ponašajo z Znakom kakovosti Sveta Evrope, in sicer iz Finske, Portugalske, Srbije, Belgije, Španije, Bolgarije, Irske, Luksemburga, Romunije in Turčije, predstavniki mladinskih centrov, ki so v postopku pridobivanja certifikata ter predstavniki Sveta Evropa.

Mladinski center Brežice z Znakom kakovosti Sveta Evrope od leta 2013

Mladinski center Brežice je že leta 2013 postal prvi center, ki mu je Svet Evrope dodelil Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre. Znak kakovosti pridobijo tisti centri, ki nudijo ugodno okolje in prostor za izvajanje inovativnih mednarodnih izobraževalnih projektov in delavnic, zagotavljajo kvalitetno neformalno izobraževanje med mladimi ter spodbujajo mlade, da se aktivno udejstvujejo na področju evropske civilne družbe ter predvsem podpirajo aktivnosti na področju mladinske politike in sledijo vrednotam, ki jih predstavlja Svet Evrope.

(Mladinski center Brežice, bš, eP)

brežice
mc brežice

Pridružite se nam