Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
24.10.2020
14:30
MC Krško, selitev na splet
Grafika: MC Krško
V Mladinskem centru Krško svoje aktivnosti ponovno selijo na splet.

Mladinski center Krško se ponovno seli na splet

KRŠKO "Ponovno je prišel čas, ko smo, zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, primorani omejiti osebne stike, delati od doma in zapreti vrata Mladinskega centra Krško. Zaradi ukrepov smo ostali brez našega glavnega načina delovanja, ostali smo brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela," pravijo v sporočilu. 

Svoje aktivnosti selijo na splet

Tako kot v času pomladne karantene, ko so se v MC Krško pričeli ukvarjati z novimi oblikami dela – z digitalnim mladinskim delom, so se tudi sedaj odločili, da svoje aktivnosti, ki jih navadno izvajajo v živo, preselijo na splet. Mladi, ki se navadno zbirajo v mladinskem centru, so ostali brez medsebojnega druženja in aktivnosti v živo, zato jim želijo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kakovostne izobraževalne vsebine na spletu. Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke, igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedajo resnosti situacije in želijo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za uspešno zajezitev okužb.

Preko spletne platforme izvajajo digitalno mladinsko delo

"Mladinski delavci smo v ta namen, na profilih MC Krško na družabnih omrežjih Facebook, Instagram, YouTube in po novem tudi na platformi Discord, postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želimo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Pričeli smo z objavami kuharskih receptov, naredi-sam video navodil, ustvarjalnih tutorialov, z objavami za skupinsko igranjem spletnih kvizov in igric ter z objavami predlogov glasbe, knjig in filmov, ki so jih za mlade priporočili naši mladinski delavci. Po novem smo vzpostavili tudi platformo Discord, kjer se mladi lahko družijo in med seboj komunicirajo v različnih »sobah«, kot so to počeli v živo v mladinskem centrum," dodajajo.

V okviru te platforme pa bodo lahko, poleg komuniciranja, skupaj z mladinskimi delavci tudi aktivno sodelovali pri ustvarjanju glasbe, skupinskem igranju igric, kuharskih receptih, ustvarjalnih delavnicah, učenju tujih jezikov, sodelovali pa bodo lahko tudi pri pripravi časopisa in raziskovali delovanje mladinskega gledališča ter še marsikaj zanimivega. Poleg zabave pa bodo imeli na voljo tudi online učno pomoč, v sklopu katere bodo njihovi mladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri boljšem razumevanju različnih predmetov.

"Ker mi pridemo k tebi"

Namesto ključnika #pridipridi, ki so ga v tem času v MC Krško navadno uporabljali za oglaševanje hiše strahov, ki so jo vsako leto znotraj stavbe mladinskega centra pripravili za noč čarovnic, tokrat ponovno vabijo s ključnikoma #mczavse in #ostanidoma, "ker mi pridemo k tebi. Spremljajte naše profile, vsak dan objavljamo zanimive vsebine."

(Mladinski center Krško, eP)

mc krško
koronavirus
krško

Pridružite se nam