Skip to main content
Petek, 22. september 2023
08.11.2019
14:27
Mladost je norost, po občini skače, kjer je most
Foto: MSS
V Mladinskem centru Brežice so v četrtek pripravili konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most.

Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

BREŽICE Konferenca je bila namenjena krepitvi podporne strukture za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in mreženju predstavnikov občin, medsebojnem učenju in izmenjavi dobrih praks. Konferenco je organizirala Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota – Movit, v sodelovanju z Uradom Republike Slovenije za mladino, Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mrežo MaMa, Mestno občino Ljubljana, Mestno občino Novo mesto in občino Brežice.

Fotogalerija (Foto: MSS):

Konferenca v Brežicah

Dogodka se je udeležilo več kot 40 predstavnikov občin, županov, občinskih svetnikov in občinskih uslužbencev. Uvodoma je zbrane nagovoril državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Štromajer: "Vesel sem, da smo se danes zbrali v enem od najboljših in najstarejših mladinskih centrov v Sloveniji, ki letos praznuje 20-letnico obstoja in je lahko vsem za zgled. Današnji dogodek kaže, kako pomembno je, da mladi aktivno participirajo v naši družbi in da jih odločevalci ne le poslušajo, temveč tudi slišijo - najboljši projekti se namreč dogajajo prav v dialogu med lokalnimi odločevalci in mladimi."

Tudi direktor nacionalne agencije Movit, Uroš Skrinar je poudaril moč in pomen sodelovanja: "Odločevalci ste tisti, ki imate v rokah škarje in platno, zato sodelujte z mladimi, da bo mladinsko delo na lokalni ravni postalo še bolj kakovostno."

Prav občina Brežice pa je s kakovostnimi programi na področju mladine ena izmed svetlih primerov lokalnih mladinskih politik. Kot je v svojem uvodnem pozdravu izpostavil brežiški župan, Ivan Molan, je poleg norosti in mladosti, potrebno tudi nekaj modrosti: "Mladi morajo izkusiti tudi odgovornost. Preko našega mladinskega centra je bilo denimo zaposlenih preko 150 mladih, ki je za njih deloval kot inkubator, preko katerega so pridobili izkušnje tako iz političnega kot strokovnega dela."

Konferenco je s spodbudnimi besedami zaključil direktor Urada Republike Slovenije za mladino, Tin Kampl, ki je dejal, da so taki dogodki začetek "vzpostavitve platforme sodelovanja med občinami in mladinskim sektorjem. Dogodek je pomemben za informiranje občin, da so mladinske politike in mladinsko delo pomembne. Mladinski sektor ponuja veliko raziskav, analiz in informacij, tisto kar je pomembno pa je, da mladinske programe v svojih okoljih razvijate in spodbujate, tudi s pomočjo informacij, ki vam jih nudi mladinski sektor."

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja