Skip to main content
V Posavju 16.1° C Ponedeljek, 20. marec 2023
03.06.2021
22:22
Množično cepljenje v Krškem, 3. junij 2021
Foto: ePosavje.com
Ljudje se želijo cepiti proti COVID-19, bi lahko izpeljali iz četrtkove popoldanske kolone pri in okoli Zdravstvenega doma v Krškem, kjer so pripravili prvo množično cepljenje.

Množično cepljenje v Krškem nad pričakovanji

KRŠKO V torek popoldne so iz Zdravstvenega doma (ZD) Krško sporočili, da bodo od 15. do 17. ure na parkirišču za domom, kjer sicer jemljejo brise za PCR in hitra antigenska testiranja, pripravili množično cepljenje prebivalstva. "V točno določenem terminu od 15. do 17. ure se bodo lahko posamezniki cepili s cepivom Janssen brez predhodnega naročanja. Za osebno identifikacijo morajo posamezniki imeti sabo slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja ali slovensko osebno izkaznico," so v torek sporočili iz ZD Krško.

200 metrov dolga vijugasta kača

In res, v četrtek popoldne se je pred domom že kmalu po 13. uri začela sestavljati kolona občanov.

Sprva od šotora do lekarne, nekaj kasneje še naprej od vhoda v lekarno do glavnega vhoda, še pred 15. uro, ko je bilo napovedano cepljenje, pa je bila vijugasta kača čakajočih že pred vhodnimi vrati na urgenco. Na drugi strani cepilnega mesta, okoli in okoli doma, 200 metrov dolga vijugasta kača. 

300 odmerkov Janssena in dodatnih 200 odmerkov AstraZenece

"Dejansko smo obvestili zelo malo medijev, ampak očitno družbeni mediji so očitno tako močni, da je informacija šla po vsej Sloveniji. Lahko rečem, da imamo danes v Krškem osebe iz celotne Slovenije. Večinoma je mladih, kolikor vidim," je za RTV Slovenija povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

 

Ob 18. uri je bila kolona še pri lekarni

S cepljenjem so pričeli še pred 15. uro, kolona čakajočih pa je bila tam tudi še pred 18. uro. Sicer še vedno do lekarne, a cepili so tudi prek vnaprej določene končne 17. ure. So pa na zapornici, ki pelje proti urgenci, izobesli tudi list z napisaom "Ko zmanjka cepiva Janssen, vam lahko, v kolikor želite, ponudimo cepljenje s cepivom AstraZenece." V Krškem so sicer porabili vseh 500 predvidenih odmerkov cepiv Janssena in AstraZenece, polovica čakajočih je ostala brez cepiva. 

Po Celju še v Krškem

Prvi so z množičnim cepljenjem prebivalstva, ko ni potrebno predhodno naročilo na cepljenje, začeli v Celju. V sredo so zaradi izjemnega navala uporabili celotno pošiljko Moderne, ki so jo predvideli za četrtkovo cepljenje nenaročenih prebivalcev in zato so morali četrtkovo cepljenje preklicati.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
covid19
koronavirus
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja