Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
07.01.2021
13:17
Množično testiranje v Sevnici
Foto: arhiv ePosavje
V Posavju se nadaljuje množično hitro testiranje prebivalcev na COVID-19. V petek bo množično testiranje na COVID-19 znova tudi v Krmelju. V torek je zasedal štab Civilne zaščite Občine Sevnica.

Množično testiranje na COVID-19 tudi v Krmelju

V sredo in v petek v Krmelju

SEVNICA V sevniški občini bo testiranje potekalo tudi v Krmelju od 15. do 17. uri, oz. po potrebi bodo podaljšali čas jemanja brisov. Testiranje bo potekalo na območju Zdravstvene postaje Krmelj.

V četrtek testiranje samo v Sevnici

V četrtek bo testiranje v COVID šotoru pred Zdravstvenim domom Sevnica potekalo od 11. do 15. ure, po potrebi bodo čas odvzema brisov tudi podaljšali. 

V petek v Sevnici od 11. do 15. ure, v Krmelju med 10. in 12. uro

V petek, 8. januarja, bo množično testiranje v Zdravstvenem domu potekalo od 11. do 15. ure, v Domu svobode v Krmelju pa od 10. do 12. ure, po potrebi bodo čas odvzema brisov tudi podaljšali.

Občina Sevnica: "Slabo stanje v občini posledica neodgovornega ravnanja posameznikov"

V torek se je sestal razširjeni štab Civilne zaščite Občine Sevnica

Na prvem ponovoletnem sestanku razširjenega štaba Civilne zaščite Občine Sevnica so zbrani ugotovili, da je visoko število okužbeni "po mnenju zdravniške stroke posledica neodgovornega ravnanja posameznikov ter neupoštevanja zaščitnih ukrepov, kot so socialna distanca, izogib vsem nenujnim stikom, ustrezna nošnja mask in drugi."

"Ni pričakovati izboljšanj, če se ne bo v zadostni meri spremenilo tudi ravnanje ljudi"

Kot pravijo na Občini Sevnica, "glede na izkušnje zadnjega obdobja ni pričakovati izboljšanja, če se ne bo v zadostni meri spremenilo tudi ravnanje ljudi. Bolnišnice so zapolnjene, primarno zdravstvo poroča o velikih težavah pri zagotavljanju mest za bolnike, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo.

"Ponedeljkovi rezultati testiranj zelo slabi"

V Zdravstvenem domu Sevnica nadaljujejo z izvajanjem množičnega testiranja občanov na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi. Kot pravijo, so bili rezultati v ponedeljek, 4. januarja 2021, zelo slabi, od 101 je bilo pozitivnih 26 % primerov. "V tem tednu pričakujejo nov velik porast okuženih. Veliko testiranj opravljajo tudi v podjetjih," dodajajo.

O cepljenju v občini Sevnica (in sicer)

Pričakujejo pozitiven odziv javnosti k pripravljenosti na cepljenje

V Zdravstvenem domu Sevnica so med prazniki skladno z državnim načrtom opravili prva cepljenja v domovih za starejše. Zdaj pričakujejo še drugi odmerek cepiva in nadaljevanje dinamike cepljenja po prioritetah. "Zdravstvena stroka pričakuje pozitiven odziv splošne javnosti k pripravljenosti na cepljenje, predvsem pa tudi spremljanje in sprejemanje strokovnih mnenj. Širše zaščite zaradi pričetka cepljenja na kratek rok, dokler ne bo dosežen dovolj visok delež precepljenosti, še ni pričakovati, zato je upoštevanje zaščitnih ukrepov vseskozi nujen del vsakodnevnega življenja," dodajajo.

Štab Civilne zaščite poziva občanke in občane občine Sevnica k upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 in k dvigu nivoja sprejemljivosti cepljenja, kar stroka opredeljuje kot edini način za dolgoročno rešitev situacije.

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam