Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
05.01.2021
08:43
Množično testiranje v Krškem in Kostanjevici na Krki
Foto: arhiv ePosavje
V petih posavskih občinah bo v začetku prvega januarskega tedna leta 2021 potekalo množično testiranje na COVID-19. V nadaljevanju novice objavljamo termine in vse najpomembnejše informacije.

V Posavju množično testiranje na COVID-19

Množično testiranje na COVID-19 v Krškem

KRŠKO V dogovoru z Ministrstvom za zdravje bodo v Zdravstvenem domu Krško od torka do petka, 5. do 8. januarja, med 7.30 in 10. uro ter med 13. in 15. uro izvedli množično hitro testiranje posameznikov v občini Krško. Kot pravijo v obvestilu, bodo testiranje izvedli z lastnimi mobilnimi ekipami iz Zdravstvenega doma Krško, med 10. in 13. uro testiranje za nenaročene posameznike ne bo mogoče. V Krškem bo testiranje potekalo po sistemu drive-in na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško.

Množično testiranje na COVID-19 v Kosanjevici na Krki

V sredo, 6. januarja, bo množično testiranje posameznikov potekalo v Kostanjevici na Krki. Po sistemu walk-in na lokaciji Zdravstvene postaje Kostanjevica na Krki na južnem vhodu/vhodu za zaposlene v Kostanjevici na Krki bo testiranje med 10. in 15. uro.

COVID-19, odvzemno mesto v Krškem

Navodila iz Zdravstvenega doma Krško

"Upamo na dober odziv prebivalcev, strpnost in upoštevanje navodil"

Vse, ki se želijo testirati s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), opozarjajo, da naj imajo s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. "Zaupati nam morajo tudi tel. številko na katero bo preko SMS sporočen rezultat testiranja. V običajnih delovnih razmerah je mobilni tim spodoben narediti od 20-30 testov/h. Upamo, na dober odziv prebivalcev, strpnost in upoštevanje navodil," dodajajo v Zdravstvenem domu krško.

Množično testiranje na COVID-19 v Brežicah

V ponedeljek in torek, 4. in 5. januarja

Množično testiranje bodo v začetku tedna pripravili tudi v Brežicah. Zdravstveni dom Brežice namreč v  skladu s pozivom Ministrstva za zdravje zagotavlja množično testiranje prebivalstva na COVID-19 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bo potekalo v ponedeljek, 4. januarja, od 11. do 16. ure ter v torek, 5. januarja, 11. do 15. ure, v obeh primerih v avli športne dvorane Brežice.

Dosledno spoštujte vse preventivne ukrepe!

Ob tem tistim, ki imate simptome okužbe s COVID-19 (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, driska,….), svetujejo, da pokličete svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR testiranje. "Na množičnem testiranju je pričakovati večjo udeležbo ljudi. V kolikor bo gneča, vam predlagamo, da se vrnete kasneje. Med čakanjem v vrsti je nujno dosledno spoštovanje vseh preventivnih ukrepov, predvsem vzdrževanje razdalje in pravilno nošenje zaščitne maske (pokrita usta in nos). Občane ponovno prosimo, da dosledno spoštujejo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19," dodajajo.

Množično testiranje na COVID-19 v Sevnici

V ponedeljek med 9. in 17. uro, do petka od 11. do 15. ure

Zdravstveni dom Sevnica obvešča, da bo množično testiranje splošne populacije na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi v Zdravstvenem domu Sevnica potekalo v ponedeljek, 4. januarja 2021, od 9. do 17. ure in od torka do petka, 5. do 8. januarja od 11. do 15. ure. Testiranje bo potekalo pod šotorom pred akutno/covid ambulanto Zdravstvenega doma Sevnica.

O dodatnih lokacijah bodo še obvestili

"O vseh dodatnih lokacijah množičnega testiranja in nadaljnjih aktivnostih bodo obveščali sproti. Za vse informacije glede izvedbe testiranj se lahko obrnete na Zdravstveni dom Sevnica preko e-naslova tajnistvo@zd-sevnica.si oziroma na telefonsko številko 07/ 81 61 514," dodajajo v sporočilu.

Množično testiranje na COVID-19 v Radečah

Od ponedeljka do petka med 10. in 11. uro

Od  ponedeljka, 4. januarja, do petka, 8. januarja, bodo vsak dan od 10. do 11. ure v COVID zabojniku pred Zdravstvenim domom Radeče izvajali brezplačne hitre teste. "Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo," dodajajo v Zdravstvenm domu Radeče.

(bš)

koronavirus
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja