Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
13.08.2019
08:25
Grafika: ePosavje
V petek smo že poročali, da bodo v torek zaprli most čez Krko v Brodu pri Podbočju. Za domačine se bo pot iz Podbočja podaljšala za vsaj 10 kilometrov. Na mostu v Cerkljah prepoved za tovornjake.

"Ogrožena varna uporaba"

Zapora mostu čez Krko v Brodu pri Podbočju

Od 13. avgusta dalje bo tako za vse udeležence v prometu čez reko Krko v Brodu pri Podbočju za nedoločen čas v veljavi prepoved uporabe cestnega objekta – lesenega mostu. Kot pravijo v sporočilu, "zaradi ogrožene varne uporabe."

Most je "visoko" na seznamu za obnovo

Kakor dodajajo na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, "je bil most, za katerega je pristojni inšpektor za ceste začasno odredil omejitev za ves promet, že uvrščen visoko na seznam objektov za sanacijo."  In ker gre za starejši lesen most, vpisan v Register kulturne dediščine Slovenije, je to dejstvo - tako na Direkciji - potrebno upoštevati tudi pri vseh nadaljnjih postopkih upravljalca. Priprava projektne dokumentacije je sicer že načrtovana.

Kje bo urejen obvoz? (vir: ReCO)

Ob popolni zapori bo obvoz urejen iz smeri naselja Križaj po državni cesti R2-419 odsek 1205 Šentjernej-Križaj, naprej po lokalni cesti LC 191331 stara državna cesta I, nato po lokalni cesti LC 191221 Kostanjevica na Krki-Črneča vas-Prušnja vas, naprej po lokalni cesti LC 191231 Podbočje-Slivje-Kostanjevica na Krki, nato po lokalni cesti LC 191232 Brod-Žabjek in obratno.

"Promet bo oviran, zato prosimo za strpnost," dodajajo v sporočilu.

V eno smer skoraj 10 kilometrov dlje

Domačinom se bo pot iz Podbočja v Krško podaljšala za slabih 10 kilometrov, iz Podbočja mimo Kostanjevice do Križaja je dobrih 9,6 kilometrov, mimo Šutne in Cerkelj ob Krki do Križaja pa skoraj 11 kilometrov. Ob tem velja zapisati, da je obvoz za vsa vozila mogoč zgolj mimo Kostanjevice na Krki, na mostu v Cerkljah ob Krki namreč velja prepoved prometa za vozila, težja od 7,5 ton.

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja