Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
10.01.2020
13:49
Most na Brodu pri Podbočju
Foto: ePosavje.com
Super novica prihaja iz Novega mesta. Iz družbe CGP d.d. so namreč sporočili, da so preklicali popolno zaporo državne ceste čez most na Brodu pri Podbočju. Več informacij objavljamo v nadaljevanju.

NA KRATKO:

  • Most v Brodu pri Podbočju je bil za promet zaprt 149 dni
  • Obnovitvena dela uspela, tehnični pregled tudi
  • Nov hodnik za pešce, promet izmenično enosmerno
  • Samo za vozila, lažja od 3,5 t
  • Obvoz za težja vozila še vedno velja

Most v Brodu pri Podbočju je znova odprt

Preklic velja za vozila lažja od 3,5 t

KRŠKO Kot so zapisali v sporočilu, preklicujejo popolno zaporo državne ceste R3-671 na odseku Križaj - Podbočje - Šutna. Most čez reko Krko v Brodu pri Podbočju bodo namreč odprli za vozila, lažja od 3,5 ton. "CGP d.d. sporoča, da bo od 9. januarja, od 15. ure dalje, ponovno dovoljen promet preko cestnega objekta - lesenega mostu čez reko Krko v Brodu pri Podbočju, za vse udeležence v prometu, katerih vozila ne presegajo skupne mase do 3,5 t.," pišejo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Obvoz še vedno velja za vozila, težja od 3,5 t

Še vedno pa obvoz velja za vozila, težja od 3,5 ton. Obvoz je še naprej urejen iz smeri naselja Križaj po državni cesti R2-419 odsek 1205 Šentjernej - Križaj, naprej po lokalni cesti LC 191331 stara državna cesta I, nato po lokalni cesti LC 191221 Kostanjevica na Krki - Črneča vas - Prušnja vas, naprej po lokalni cesti LC 191231 Podbočje - Slivje - Kostanjevica na Krki, nato po lokalni cesti LC 191232 Brod - Žabjek in obratno.

Most v Brodu je bil zaprt od 13. avgusta

Most čez Krko v Brodu pri Podbočju je bil zaprt od 13. avgusta naprej, ko je pristojni inšpektor za ceste omejil omejitev za ves promet. Po usklajevanjih na višjih ravni in začetku popravil most ob koncu lanskega leta so tako 9. januarja 2020 most znova odprli za promet za vozila, lažja od 3,5 ton.

Za pešce in avtomobile

S tem se bo domačinom iz Podbočja in pod Gorjanci skrajšala pot po vsakdanjih opravkih, do sedaj so se namreč morali voziti mimo Kostanjevice na Krki ali Cerkelj ob Krki.

Obnova mostu v Brodu pri Podbočju

Na mostu hodnik za pešce

Obnovitvena dela na mostu

V minulih tednih so na mostu stekla obnovitvena dela, med drugim so uredili hodnik za pešce, se pa bo z novim odprtjem spremenil tudi prometni režim. Zdaj bo namreč tam promet potekal izmenično enosmerno, zato svetujemo previdnost in potrpežljivost.

(bš, vs, pp, eP)

krško
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja