Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
18.03.2020
12:30
MOST Krško, koronavirus
Grafika: ePosavje.com
Kot so sporočili iz Krškega, je osrednji cilj članov Projekta "MOST" in enote Pomoči na domu Krško ohranitev zdravja. Več v nadaljevanju.

Še vedno zagotavljajo najnujnejše storitve na terenu

"Še vedno skrbimo za dostavo toplih obrokov"

KRŠKO Kot je povedala Carmen Rajer, vodja Projekta MOST in Pomoči na domu, trenutno oskrbujejo in zagotavljajo najnujnejše storitve na terenu, "kot so pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, recimo pri osebni higieni in tudi ostale storitve, ki so v kompetenci tehnikov zdravstvene nege in socialnih oskrbovalk. Še vedno skrbimo za dostavo toplih obrokov tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Namen izvajanja pomoči na domu je, da vsi, ki pomoč potrebujejo in nimajo svojcem, ki bi za njih poskrbeli, to tudi dobijo."

070 585 803: Za vse občane v stiski

Poleg tega bodo tedensko opravljali informativne razgovore s tistimi, pri katerih storitev trenutno ne izvajajo, da bodo preverili njihovo psihofizično stanje. "Na enotni vstopni točki imamo telefonsko številko, ki je namenjena vsem občanom v stiski 070 585 803, na kateri bodo dobili vse potrebne informacije glede izvajanj različnih oblik pomoči," dodajajo.

Resnično upoštevajte navodila pristojnih služb!

"Vsak posameznik šteje!"

Ob tem bi želeli pozvati vse občane in tudi širše, da resnično upoštevajo navodila NIJZ-ja in pristojnih ministrstev glede varovalnih ukrepov, kot so umivanje in razkuževanje rok, predvsem pa omejitvi stikov. "Govorimo o populaciji, ki je v svojem življenju preživela že veliko preizkušenj, kot so vojna, lakota, pomanjkanje, izgube najdražjih, zato je naša skrb, da bodo čim bolj varno preživeli tudi to preizkušnjo. Vsak posameznik šteje. Čuvajte se in poskrbite za svoje zdravje kot tudi za zdravje vseh ostalih. Hvala vsem, ki se na svojih področjih dela, trudijo po svojih najboljših močeh za zdravje najbolj ranljivih skupin," še dodaja Carmen Rajer.

krško
koronavirus
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja