Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
09.04.2019
20:06
Grafika: Ansat TV
Ob začetku motoristične sezone so v Krškem že tradicionalno pripravili preventivno akcijo za motoriste, s katero opozarjajo na nevarnosti, ki prežijo v cestnem prometu.

Preventivna akcija Motorist

Letos že enajstič Spomladi se na ceste v večjem številu vračajo motoristi. Preventivna akcija, ki je v soboto potekala na krškem Racelandu, je bila namenjena prav njim. "Letos delamo ta dogodek že enajsto leto. Sveti za preventivno in varnost v prometu iz posavskih občin smo pobudniki tega dogodka. Namen dogodka je, da preprečimo nesreče in da motoriste otzavestimo in spomnemo na nove težave na cesti, na nove možnosti izogiba nesreč in pravila vožnje ter obnašanja v prometu," je ob tem povedala Romana Pečnik z Občine Krško.

Motoristi so bolj ranljivi in izpostavljeni

Za motorista je pomembno obvladovanje tako motorja kot samega sebe, poudarja Marjan Selko, trener vadbe varne vožnje: Motoristi so namreč v primerjavi z vozniki večine ostalih vozil precej bolj ranljivi in izpostavljeni.

Predavanja in praktični prikazi Vsebina letošnje akcije je zajemala predavanja inštruktorjev s praktičnimi prikazi, spretnostno vožnjo na poligonu in korekcijsko na pisti.

Akcije potekajo po vsej Sloveniji

Akcije za motoriste in prikazi varne vožnje v pomladnih mesecih sicer potekajo po vsej državi, pripravljajo pa jih tako centri varne vožnje kot motoristični klubi, druga združenja in tudi Policija.

Ansat TV

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja