Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
20.11.2019
12:18
Movember v Radečah
Foto: Nevenka Vahtar
Na radeški tržnici je v sobotnem dopoldnevu potekal dogodek v okviru projekta Pravi moški skrbi zase - zakorakaj k zdravju.

Movember v Radečah

RADEČE Dogodek so v sodelovanju z Društvom onkoloških bolnikov Slovenija – skupino za samopoč bolnikov z rakom Trbovlje in osebjem Zdravstvenega doma Radeče pripravili v KTRC Radeče.

November je znan tudi kot movember, mesec ozaveščanja o boleznih, ki doletijo predvsem moške - najpogosteje diagnosticirana sta rak prostate in rak mod. V namen podpore si v tem mesecu marsikateri fant in moški pušča brke in brado.

 "Projekt je v prvi vrsti namenjen pravim moškim. Tistim, ki držijo svojo usodo trdno v rokah in prevzemajo odgovornost za svoje življenje, zdravje in splošno počutje. Moškim, ki se zavedajo, da s skrbjo za svoje zdravje skrbijo tudi za srečo in dobrobit svojih najbližjih. Projekt pa je namenjen tudi ženskam, ki želijo spomniti svojega moža, partnerja, sina, brata, očeta, prijatelja … na spremembe zdravja ter ga ob prvih telesnih spremembah spodbuditi k čim prejšnjemu obisku zdravnika. A ne glede na spol je projekt namenjen vsem, ki se želijo izogniti tej težki bolezni in jih iskreno zanima, kaj lahko sami storijo."

Fotogalerija (Foto: Nevenkar Vahtar):

Na radeški tržnici so lahko obiskovalci prisluhnili marsikakšni usmeritvi, kako ravnati preventivno, ter tudi kako ravnati v primerih, ko telo človeku samemu pove, da se nekaj dogaja. Na stojnici, katero so krasile tudi informativne zloženke za obiskovalce, je tako kar nekaj prostovoljcev in strokovnjakov z zdravstvenega področja spodbudilo k skrbi za lastno dobro počutje in zdravje.

Doroteja Jazbec
Vir: promocijsko gradivo projekta in Vesna Bregar

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam