Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
23.04.2019
11:27
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 22. aprila, so v Prosvetnem domu v Artičah pripravili 22. tekmovanje izdelovalcev domačih salam. Poročilo, rezultate, najboljše in fotografije objavljamo v nadaljevanju novice.

76 vzorcev Tudi letos je strokovna komisija (Franc Sotošek, Jože Hudina, Dejan Kokot, Albert Lorber, Miha Pribožič, Miran Kozmus), ki je v petek v okrepčevalnici Štritof ocenjevala zunanji videz salame prerez, vonj in okus, imela veliko dela,saj so morali oceniti kar 76 vzorcev. Komisija po večurnem ocenjevanju končala svoje delo.

Kot je še dejal predsednik komisije Franc Sotošek, je bilo letos dovolj časa za zorenje salam, zato tudi nobene niso izvrgli iz konkurence ali da bi bila ta neokusna.

V sobotnem večeru so navzoči ob postrežbi prinešenih vzorcev, glasbi ansambla Trio suha pipa in Pihalnega orkestra Kapele nestrpno pričakovali rezultat. Po podelitvi priznanj za sodelovanje, ki so podelili Franc Sotošek, domači poslanec v državnem zboru Igor Zorčič in Nuška Štritof je ob polnoči sledila še razglasitev zmagovalcev.

Glavna nagrada avtomobila prikolica 1. mesto ali najboljšo salamo je izdelal Silvo Vide iz Grobelj pri Šentjerneju in domov odpeljal glavno nagrado prikolico TPV, 2. mesto in 100 žetonov za pranje v avtopralnicah Avtoline je prejel Janez Peterlin, odojek kmetije Pribožič za 3. mesto pa je prejela družina Tomažič.

Plesali so do jutra Kot je še dejal gostitelj Franc Štritof, je želja Društva Salamarjev Štritof Artiče, da se takšna tradicija še nadaljuje. Po tako velikem številu obiskovalcev pa se ni bati, da bi šlo to v pozabo, zato se vsem tudi zahvaljuje za prinešene vzorce in prijetno druženje, ki je ob glasbi in plesu potekalo do jutranjih ur.

Anton Hruševar

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi