Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sreda, 22. marec 2023
02.08.2019
14:11
Grafika: PISO
Urejanje in umirjanje prometa na območjih osnovnih šol pomembno prispeva k večji varnosti vseh uporabnikov prometnih površin pri šolah.

Obračališče pri Osnovni šoli Blanca

SEVNICA Skladno s tem ter v duhu spodbujanja trajnostne mobilnosti pri Osnovni šoli Blanca v teh dneh potekajo gradbena dela za izvedbo obračališča za avtobuse.

Trenuten dostop je neprimeren

Trenuten dostop do Osnovne šole Blanca je neprimeren zaradi neustrezne širine dovozne ceste, ki ne omogoča srečanja dveh vozil. Zaradi tega prihaja do zastojev na regionalni cesti in prometne zmede na dovozu. Dostop za šolske avtobuse je otežen, kar predstavlja varnostno tveganje tako pri dostopu učencev do osnovne šole, kot tudi pri dostopu predšolskih otrok in njihovih spremljevalcev do vrtca, ki se nahaja v sklopu Osnovne šole Blanca.

Celostna rešitev prometne varnosti na območju OŠ

Občina Sevnica je z namenom celostne rešitve prometne varnosti na območju Osnovne šole Blanca pristopila k projektu, ki bo omilil težave pri srečevanju vozil na dovozu in pri vključevanju na regionalno cesto.

Tudi ureditev obračališča za avtobus

Projektna rešitev predstavlja ureditev obračališča za avtobus, ureditev površin za vstopanje in postavitev nadstreška pri obračališču. Z ureditvijo obračališča bo z dograditvijo parkirišč za zaposlene ter obiskovalce urejen tudi mirujoč promet, prav tako se bo povečalo tudi število parkirišč, namenjenih parkiranju staršev, ki vozijo otroke v otroški vrtec.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam