Skip to main content
V Posavju 2° C Torek, 28. marec 2023
09.10.2019
09:51
Foto: ePosavje.com
Na Črešnjicah pri Cerkljah ob Krki so začeli z ureditvijo več cestnih odsekov na območju naselja. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.

Ureditve v Črešnjicah pri Cerkljah ob Krki

BREŽICE V Črešnjihah pri Cerkljah ob Krki so začeli z ureditvami cestne infrastrukture v naselju. Na lokalni cesti Leskovec - Črešnjice bodo namreč uredili površine za pešce, spremljajoče prehode prek ceste, avtobusna postajališča in osvetlitev. Ob tem bodo uredili tudi cestno signalizacijo signalizacijo ter prilagodili komunalno infrastrukturo. Projekt bo sicer sofinanciran s sredstvi Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.

Pivka, Ilirska Bistrica, Brežice

V programu sofinanciranja Ministrstva za obrambo za investicije v lokalno javno infrastrukturo v letih 2019 in 2020 so sicer vključene občine Pivka, Ilirska Bistrica in Brežice, 600.000 evrov bo sofinanciranja naložb v občini Pivka, 300.000 evrov v občini Ilirska Bistrica in 800.000 evrov v občini Brežice. Skupna višina sofinanciranja investicij v lokalno javno infrastrukturo v letih 2019 in 2020 zaradi obremenitev, ki jih povzroča delovanje Slovenske vojske, bo v omenjenih občinah tako 1,7 milijona evrov.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

brežice
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja