Skip to main content
V Posavju 13.9° C Četrtek, 23. marec 2023
14.02.2020
09:42
Eko kviz v Brežicah
Foto: Komunala Brežice
Na Komunali Brežice so v sklopu projekta Ohranimo čisto okolje izpeljali Eko kviz za učence 6. razredov s sedmih brežiških osnovnih šol.

Največ znanja pokazali šestošolci z OŠ Globoko

Projekt Ohranimo čisto okolje

BREŽICE Na Eko kvizu, kjer so obravnavali teme od virtualne vode, ponovne uporabe do ogljičnega odtisa, so največ znanja pokazali učenke in učenci 6. razreda Osnovne šole Globoko.

Obiskali bodo vrtce, osnovne in srednje šole

Kot pravi Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice, "bomo v okviru projekta v tem šolskem letu obiskali vrtce, osnovne in srednje šole v občini. Odziv udeležencev je vsako leto izredno pozitiven, otroci so dovzetni za ekološke teme, izražajo skrb do okolja, živali in soljudi ter so naši največji zavezniki pri varovanju okolja."

Fotogalerija (Foto: Komunala Brežice):

Skrbno ravnanje z naravnimi dobrinami

Ponovna uporaba in pravilno ravnanje z odpadki

"Učenci se na delavnicah, ki jih izvajajo strokovni sodelavci Komunale, seznanijo s skrbnim ravnanjem z naravnimi dobrinami, s ponovno uporabo in s pravilnim ravnanjem z odpadki. Iz odpadnih materialov izdelajo uporabne izdelke kot so denarnica iz tetrapaka, ptičja krmilnica iz odpadne plastenke, mini kompostnik in podobno," dodajajo na Komunali Brežice.

(bš)

brežice
komunala brežice
fotogalerija

Pridružite se nam