Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
08.06.2019
21:01
Foto: Anton Hruševar
V Leskovcu pri Krškem so na slavnostni seji, ki je posvečena spominu na vrnitev izgnancev po 2. svetovni vojni, podelili bronasta, srebrna, zlata priznanja s plaketami ter jubilejna priznanja.

Na krajevni praznik v Leskovcu pri Krškem podelili priznanja

Bronasta priznanja

LESKOVEC PRI KRŠKEM Bronasta priznanja Krajevne skupnosti (KS) Leskovec pri Krškem, ki je podelil predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec so prejeli - za dolgoletno delo na področju plesnih dejavnosti Anika Antolič Miler, Helena Rogič za delo na področju prostovoljstva in v KO Rdečega križa ter Ivan Kranjčevič za dolgoletno delo na področju urejanja prostora in izgradnje objektov za javno uporabo.

Srebrno in zlato priznanje

Srebrno priznanje je prejel Miha Letnar za delo na področju razvoja gasilstva, zlato priznanje in plaketo pa je prejel Jože Pirc za dolgoletno delo na področju obrti,za finančno podporo lokalnim društvom in ostalim organizacijam, za delovanje v organih krške obrtno podjetniške zbornice.

Jubilejna priznanja

Sledila je podelitev jubilejnih priznanj, ki pa so jih prejeli - za 30 let delovanja podjetje Nova, za 40- letnico VDC Krško-Leskovec in podjetje KIM, za 50-letnico podjetje TIPS in za 70-letnico PGD Velika vas.

Fotogalerija:

V slavnostnem nagovoru je predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem izpostavil še samo problematiko v KS, od spremembe prometnega režim, objekta za prireditve, fitnesa na prostem, avtobusno postajališče izven vozišča, ureditve vzdrževalnika vode v Gorenji vasi, vse to in še veliko drugega pa bilo mogoče urediti le, če bodo krajani strnili vrste, saj kot pravi stari pregovor, le v slogi se da veliko narediti.

Zbrane krajane je pozdravil tudi podžupan Občine Krško Silvo Krošelj, ki pa je izpostavil večje investicije na območju KS,ki bodopotekala (nekatera že)v letošnjem letu. Slavnostna seja je bila pod vodstvom zborovodkinje Damjane Mlakar glasbeno – pevsko obarvana z zborom Lastovke in skečem KD Leskovec pri Krškem, slavnostno sejo je povezovala Manca Marinčič, pogostitev z domačimi dobrotami pa so pripravile članice Aktiva kmečkih žena Krško polje.

Anton Hruševar

krško
leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam