Skip to main content
V Posavju 3.6° C Petek, 27. januar 2023
10.12.2021
09:08
Krško, zimska služba
Grafika: ePosavje.com
Na krških cestah je bilo v noči s srede na četrtek več kot 100 vzdrževalcev cest iz družbe Kostak, d. d.. V njihovi cestni bazi v Žadovinku smo govorili z vodjo zimske službe Janezom Kozoletom.

Na krških cestah več kot 100 vzdrževalcev iz družbe Kostak, d. d.

KRŠKO Po 29. in 30. novembru in prvih dveh letošnjih zimskih akcijah vzdrževalcev krških cest in ulic je v noči s srede na četrtek sneženje znova na noge dvignilo več kot 100 zaposlenih v družbi Kostak, d. d.. Mestna občina Krško z več kot 800 kilometrov cest najbolj prometno razvejana občina v Sloveniji, ob tej priložnosti smo govorili z vodjo zimske službe Janezom Kozoletom, ki pravi, da je tokratna akcija najobsežnejša v letošnji zimski sezoni. "V treh urah je napadlo približno 10-15 cm snega v dolini, na višinskih cestah pa ponekod dvakrat toliko."

Začeli so ob 2. uri zjutraj

"Danes smo začeli ob 2. uri zjutraj z vsemi razpoložljivimi enotami, tako strojnimi kot z ekipami za ročno odstranjevanje snega. V dopoldnevu so bili na terenu še vsi delavci," je povedal Kozole. "Zvečer nas čaka še tretja akcija, napoved je obetavna," dodaja v smehu. Na terenu je bilo približno 100 ljudi, približno 50 plužnih enot, 20 manjših strojev in traktorjev, plugov in rolb.

"Za naprej upamo, da ne bo motenj v dobavi soli"

Posipalnih sredstev imajo v svoje centru v Žadovinku še dovolj, saj so uspeli pravočasno zagotoviti ustrezno in predvideno zalogo. "Za naprej upamo, da ne bo motenj v dobavi. Glede na to, da je turbulentno leto na vseh področjih, se lahko tudi na trgu soli lahko obetajo kakšne nepredvidene situacije.

In koliko posipnega materiala gre na prikolico?

V posipalec, ki je naložen na keson tovornega vozila, lahko spravijo približno 4 kubične metre posipnega materiala, nam razloži Kozole ob nalaganju mešanice drobljenca in soli iz ti. kombinirke v posipalec. Tako napolnjen posipalec je dovolj za približno 10 kilometrov cest. 

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja