Skip to main content
V Posavju -3° C Sreda, 19. januar 2022
06.01.2022
11:36
Sneg na Lisci, 6. januar 2022
Grafika: ARSO
V nočnem sneženju je s srede na četrtek, s 5. na 6. januar, znova pobelilo posavske vzpetine. Po podatkih Agencije Republike Slovenije je na Lisci padlo 28 cm snega, na Planini na Gorjancih 9 cm.

Na Lisci 28 cm snega, v nedeljo novo sneženje

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje so v četrtek zjutraj na Lisci izmerili 28 cm snega, na Planini Podbočju 9 centimetrov, še manj je snega na nižjih nadmorskih višinah, na Krško-Brežiškem polju pa imamo le zelene travnike.

Od petka naprej boste strgali vetrobranska stekla

S petkom prihajajo hladnejša jutra, popoldnevi bodo prinesli veliko sonca. V petek zjutraj bo marsikje okoli -5°C, čez dan pa ne višje kot 2°C. V nedeljo se bo znova pooblačilo, popoldne bo marsikje snežilo, tokrat tudi v nižinah.

Kako kaže?

Četrtek

V četrtek bo sprva oblačno, tudi v južni Sloveniji bodo padavine zjutraj ponehale. Sredi dneva in popoldne se bo od severa jasnilo. najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 °C.

Petek

Petek bo pretežno jasen, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od -10 do -3, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -4 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Sobota in nedelja

V soboto bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo, po nižinah bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno, bo pa mrzlo jutro. V nedeljo bo pretežno oblačno, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo.

(eP)

vreme v posavju
krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja