Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
06.05.2021
10:10
Tončkov dom na Lisci, Sevnica
Foto: Občina Sevnica
Na Tončkovem domu na Lisci zaključujejo gradbeno fazo obnove nastanitvenih kapacitet v pritličju in mansardi.

Podpis pogodbe za dokončanje ureditev Tončkovega doma na Lisci

SEVNICA Kot pravijo, bo naslednji korak zagotovitev in montaža opreme v tem delu doma, za kar so med Občino Sevnica in podjetjem Lesing d.o.o. podpisali pogodbo v vrednosti dobrih 70 tisoč evrov.

15 sob in 50 ležišč s sanitarijami

Z umestitvijo opreme v obeh nadstropjih – gre za 15 sob s skupno 50 ležišči in sanitarijami – bodo v celoti obnovili še nastanitveni del doma, s katerimi bodo zaključili vse doslej izvedene notranje preureditve v pritličju in kletnih prostorih.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

"Upam, da bo v juliju ta objekt lepo zaživel"

"Podjetje Lesing je s ponosom in zadovoljstvom podpisalo pogodbo za opremo Tončkovega doma na Lisci. Seveda se obvezujemo, da bomo pravočasno in kvalitetno opremili ta prekrasen objekt s tem prečudovitim razgledom. Upam, da bo v juliju ta objekt lepo zaživel," je ob tem povedal direktor podjetja Lesing d.o.o. Andraž Hribar.

Lisca kot povezovalni člen sevniškega turizma

"Podpis pogodbe je zadnji podpis za opremljanje in preurejanje notranjosti Tončkovega doma. Z namestitvijo opreme se zaključujejo preurejanje notranjosti. Želja je tudi, da dodatno uredimo zunanjost, energetsko saniramo objekt in uredimo okolico. Počakali bomo na druga razvojna sredstva," ob tem pravi sevniški župan Srečko Ocvirk.

S tem projektom urejanja Lisce še ne bo konec

Z novimi pridobitvami bo objekt, tako Ocvirk, pridobil polno funkcionalnost. "Preko 50 postelj, v katerih se bodo naši najmlajši, pohodniki, športniki dobro počutili. Verjamemo, da bo Lisca še v večji meri postala povezovalni člen sevniškega turizma, nosilna točka sevniškega turizma, kamor prihajajo ljudje iz celotne Slovenije in širše regije. Vesel sem, da je Lisca prepoznana kot takšna točka in da je obisk velik ter da tudi obiskovalci spoštujejo naravo, v katero tako radi zahajajo."

(eP)

sevnica
lisca

Pridružite se nam