Skip to main content
V Posavju 32.5° C Ponedeljek, 27. junij 2022
25.05.2022
08:27
Mohor, 24. maj 2022
Foto: ePosavje.com
Poti na sveti Mohor nad Brestanico je več. Na vzpetino in skoraj 400 metrov nad morjem se lahko povzpnete iz Kantalona ali mimo ob potoka, z druge strani se lahko do cerkve lahko spustite s Sremiča.

Z Mohorja se vidi proti Sevnici in Kumu

KRŠKO Sveti Mohor je priljubljena izletniška točka v delu krške občine med Krškim in Brestanico. In sodeč po danes objavljenem javnem naročilu bo še bolj priljubljena. Na Mestni občini Krško so namreč objavili javno naročilo za postavitev lesene konstrukcije na lokaciji Mohor. Ustvarjalke iz društva Prostor vmes so namreč na travniku na levi strani ceste (na desni, gledano proti reki Savi, je cerkev Svetega Mohorja) zarisale Landart na lokaciji vinorodnega podokoliša Sremič.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Razgledni paviljon

Kot pišejo v dokumentaciji, je razgledni paviljon na Mohorju enostaven objekt s površino 6,45 m2. "V celoti je izdelan iz masivnega lesa sibirskega macesna, vsi leseni deli morajo biti izdelani iz visoko kvalitetnega lesa, predhodno ustrezno obdelanega in zaščitenega pred vremenskimi vplivi," pišejo v dokumentaciji. V samem paviljonu bo lesena klop, na kateri se bodo lahko popotniki spočili, fasada paviljona bo sestavljena iz lesenih letvic.

Razgledni paviljon Mohor

Zaključek del do sredine septembra

V javnem naročilu pišejo, da zbiranja vprašanja ponudnikov do 2. junija, prispele ponudbe bodo odprli 9. junija, začetek del pa je predviden takoj po uvedbi v delo. Ob tem še načrtujejo, da bodo vsa dela zaključena do 15. septembra letos.

krško

Pridružite se nam