Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
22.01.2020
09:38
Na drsališču v Krškem
Grafika: ePosavje
V okviru projekta Mar nam je za skupnost je Občina Krško konec decembra na območju peš cone na Cesti krških žrtev zaključila z ureditvijo drsališča iz naravnega ledu. Več v prispevku v nadaljevanju.

Na drsališču v pešconi na Cesti krških žrtev v Krškem

"Malo drugačen zimski športni dan"

KRŠKO V slabem mesecu dni je drsališče dobro zaživelo, saj ga vsakodnevno obišče veliko število drsalcev. Besedilo: Drsališče v Krškem vsako leto popestri praznično zimsko idilo v mestu, obiskovalcem pa poleg drsanja omogoča druženje in zabavo, zato so pridobitev tudi letos pozdravili številni občani.

Kostanjevičani na obisku

V času našega obiska so led in drsalke preizkušali učenci Osnovne šole Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki.  "Danes smo z dvema razredoma prišli na zimski športni dan. Na drsališču je zadnja skupina od treh, tu smo že tretji dan. Vsak dan sta bila na drsališču dva razreda, tako da smo zajeli vse otroke od prvega do petega razreda in jih odpeljali na malo drugačen zimski športni dan, kot smo bili do sedaj navajeni," je ob tem povedala Janja Budna Leban z OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki.

Drsališče iz naravnega ledu

V okviru projekta Mar nam je za skupnost

Drsališče iz naravnega ledu na 200 kvadratnih metrih stoji v peš coni pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice. Drsališče je Občina Krško uredila v okviru projekta Mar nam je za skupnost, Športna zveza Krško pa sodeluje s šolami in skrbi za izvajanje tečajev drsanja. "Športna zveza Krško v okviru evropskega projekta Mar nam je za skupnost sodeluje tudi z osnovnimi šolami, dejansko z Osnovno šolo Jurija Dalmatina Krško Krško izvajamo interesne dejavnosti pod vodstvom vaditeljice drsanja Helene Drakulič. Ona prav tako vodi vadbe v popoldanskih urah za vsakogar, lahko pridejo otroci iz celotne krške občine in izven. Imamo tri popoldanske skupine tedensko in tudi te so kar lepo popolnjene, dejansko imamo že skoraj vse zasedeno za naslednji mesec," dodaja Luka Šebek, predsednik Športne zveze Krško.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Drsanje in izposoja drsalk brezplačno

"Drsanje je brezplačno, prav tako izposoja drsalk. Vsako popoldne za izven je od 15. do 19. ure, torej izven teh vadbenih ur. Izposoja drsalk je brezplačna, prav tako pa je brezplačna tudi sama drsalna površina. Tudi če prinesete svoje drsalke, je vse brezplačno. Prav zaradi tega mislim, da je obisk precej visok. Imeli smo tudi okoli 130 sodelujočih, dejansko pa je vsak dan na površini od 40 do 80 občanov," dodaja Šebek.

Drsališče je dobro zaživelo

Pogodbena vrednost za dobavo in montažo drsališča je znašala dobrih 60 tisoč evrov. Miran Stanko, župan Občine Krško, pove, da gre za evropsko financiran projekt. "V projekt je vključenih več občin Posavja, tako da gre na nek način za regijski projekt. Tisti del projekta, ki sodi v občino Krško, je drsališče. Treba povedati, da smo v občini Krško že pred leti poskusili z ledenim drsališčem, vendar smo imeli smolo v tistem letu, da je bilo res izjemno toplo in so bili stroški električne energije izjemno visoki, pa tudi sama postavitev ni bila ravno poceni. Če gledamo te stroške in stroške postavitve drsališča, ki je sedaj v lasti občine Krško, je vse skupaj stalo nekje okrog 60 tisoč evrov, smo se že takrat precej približali temu." Drsališče je torej dobro zaživelo in nudi možnost drsanja tako izkušenim drsalcem kot tudi začetnikom.

(bš, eP)

krško
fotogalerija
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja