Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
28.03.2019
09:35
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili iz Slovenske vojske, od četrtka do sobote na območju Cirnika v brežiški občini znova načrtujejo povečane vojaške aktivnosti v dnevnem in nočnem času.

Premiki vozil in vojakov

"Poleg večjega števila preletov helikopterjev, načrtujemo tudi premike kolon vojakov, vojaških vozil po cestah in utrjenih gozdnih poteh, ter izvajanje vaj z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij,"pravijo v sporočilu.

Prvi premiki v četrtkovem zgodnjem popoldnevu

Tako od 12. ure naprej načrtujejo premike 20 - 25 vojaških vozil mimo vojašnice, Cerkelj ob Krki, Sobenje vasi na širše območje Cirnika, od 14. ure naprej pa premike kolon vojakov peš iz vojašnice na območje Gaja in Gorice ter v nočnem času premike kolon vojakov preko Gazic do širšega rajona Cirnika, nato pa nočne aktivnosti na območju Cirnika.

Aktivnosti v petek ves dan in še v sobotnem dopoldnevu

V petek na širšem območju Cirnika načrtujejo celodnevne in nočne aktivnosti, v soboto dopoldne bodo aktivnosti na Cirniku še potekale, v popoldanskem času pa se bodo z vojaškimi vozili s širšega območja Cirnika po istih poteh vrnili nazaj v vojašnico Cerklje ob Krki.

(bš)

brežice
krško
slovenska vojska
Related news
Ta konec tedna v zraku nad Posavjem tudi padalci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja