Skip to main content
V Posavju 16.3° C Torek, 21. marec 2023
21.09.2020
19:10
Foto: arhiv ePosavje
V Cerkljah ob Krki med 7. septembrom in 16. oktobrom poteka šesttedenski mednarodni tečaj za kontrolorje združenih ognjev, v tem tednu se bodo preselili na teren, v Mirnsko dolino in na Poček.

Preleti Pilatusov po Mirnski dolini

Leteli bodo po Mirnski dolini in na območju Postojne

SEVNICA Slušatelji mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev se bodo od ponedeljka do četrtka, 21. do 24. septembra, usposabljali na območju Mirnske doline in Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna.

Center kontrolorjev združenih ognjev v Cerkljah ob Krki

Na tečaju sodelujejo vojaki iz devetih držav

Na tečaju sodelujejo pripadniki oboroženih sil iz osmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske. Kot pravijo v Slovenski vojski, letos izvajajo sedmi mednarodni tečaj. Ta je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog kontrolorja in praktičnega dela na terenu.

Znanje bodo prenesli na teren

Tečajniki bodo pridobljeno znanje na terenu preverili z navajanjem letalnikov Slovenske vojske in zavezništva ter drugih oborožitvenih sistemov. Na letališču Cerklje ob Krki sicer deluje akreditiran, regionalen in večnacionalen Center kontrolorjev združenih ognjev.

Od ponedeljka do srede

Posadke letal Slovenske vojske in ameriških letalskih sil bodo usposabljanje podpirale v različnih časovnih intervalih. Tako bodo na območju Mirnske doline letala Slovenske vojske letela v ponedeljek, 21. septembra, med 9. in 16. uro, v torek med 15. in 19. uro ter v sredo med 15. in 19. uro.

Usposabljanje na območju Mirnske doline:

  • v ponedeljek, 21. septembra, med 9. in 16. uro,
  • v torek, 22. septembra, med 15. in 19. uro,
  • v sredo, 23. septembra, med 15. in 19. uro.

Pri Postojni od torka do četrtka

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske bo usposabljanje potekalo od torka do četrtka, 22. do 24. septembra.

(bš)

sevnica
slovenska vojska

Pridružite se nam

Novice iz Posavja