Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
31.05.2022
21:11
V pogovoru s krškim županom nam je ta zaupal, da bodo ob prenovi peš mostu čez Savo v Krškem uredili tudi kinološki prostor.

Vojaški most čez reko Savo v Krškem

KRŠKO V Krškem so imeli odprt razpis za novogradnjo peš mostu čez Savo z Vidma v staro mestno jedro. "Žal je bila investicija tako visoka, da smo jo morali za nekaj časa preložiti. Teh sredstev nimamo na voljo," je v intervjuju za ePosavje TV povedal krški župan Miran Stanko. In dodal, da so se že nekaj let pogovarjali z Ministrstvom za obrambo o obnovi peš mostu čez Savo pod starim mostom čez Savo, v bližini športnega parka pri Stadionu Matije Gubca. 

O povezovanju bregov Save

"V teh dogovorih je med drugim prišlo do ideje, da bi Ministrstvo za obrambo vojaški most predalo Občini Krško. Mi smo že pred leti naredili izračune glede statike in smo ugotovili, da tega mostu ni mogoče prilagoditi za pešce in kolesarje. Nadalje smo se pogovarjali z Ministrstvom za obrambo in dogovorili, da v višini milijona evrov sofinancirajo gradnjo novega mostu. Mislim, da bo to lepa rešitev, na ta način bomo povezovali športni center pri Stadionu Matije Gubca, na drugi strani pa predvidevamo gradnjo določenih površin za trenažo psov, itn. Veliko pešcev gre po tej sprehajalni poti. Ponujena možnost se nam zdi primerna in zato smo se odločili, da bomo šli v ta projekt," nam je še povedal Stanko.

Pogovor s krškim županom v današnji oddaji Posavski tednik ob 20. uri

Več o končanih projektih in načrtih za v prihodnje v pogovoru z županom Mestne občine Krško Miranom Stankom ob 20. uri v oddaji Posavski tednik na ePosavje TV.

krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja