Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
29.07.2019
03:08
Grafika: ePosavje
Mednarodni mejni prehod Obrežje je največji mejni prehod za cestni promet v Sloveniji. Koliko potnikov dnevno preverijo na Obrežju? Kaj pravijo policisti? Poglejmo v nadaljevanje novice.

Ob najbolj obremenjenih dnevih do 4000 tovornjakov in 16.000 avtomobilov

BREŽICE Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, ob najbolj obremenjenih dnevih kontrolirajo tudi do 4000 tovornih vozil na vstopu in izstopu iz Slovenije, opravijo mejno kontrolo in preverijo dokumente potnikov v več kot 16.000 osebnih avtomobilih in 400 avtobusih.

Število potnikov se po letu 2015 nekoliko zmanjšuje

V letnem poročilu sicer policisti pravijo, da se število potnikov na mejnih prehodih po letu 2015 nekoliko zmanjšuje, mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje pa je najbolj obremenjen mejni prehod na območju Policijske uprave Novo mesto.

V primerjavi s preteklimi obdobji na Obrežju opažajo, da število odkritih ponarejenih in prirejenih listin na mejnih prehodih ter odkrite droge ostaja v podobnih številkah, več pa je odkritih in zaseženih vozil ter zadetkov v Schengenskem informacijskem sistemu (SIS).

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

Delo na Obrežju

Policisti so pri delu pozorni na kršitve s področja cestno prometnih predpisov, kršitve Zakona o tujcih, Zakona o nadzoru državne meje, Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Letos v tovornjakih našli 218 tujcev

Letos so predvsem v tovornih vozilih našli že 218 tujcev, ki so se skriti med tovorom ali na podvozjih tovornih vozil skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti si pri delu pomagajo z različnimi tehničnimi sredstvi

Pri mejni kontroli policisti uporabljalo različna tehnična sredstva, kot so kamere, ogledala, merilci debelin materiala, CO2 testerje, detektor srčnega utripa, čitalci potnih listin in razne druge pripomočke (lestev, meter, lupa…). "Vsekakor pa je za mejno kontrolo v prvi vrsti potreben policist-ka, s svojim znanjem, izkušnjami, sposobnostmi in zagnanostjo," ob tem pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Lani zabeležili najmanj kaznivih dejanj v zadnjih desetih letih

Na postaji mejne policije Obrežje, pod katero poleg glavnega mejnega prehoda sodi še mejni prehod za mednarodni promet Slovenska vas, so sicer lani zabeležili najmanj kaznivih dejanj (185) v zadnjih desetih letih. Največ (496) so jih zabeležili v letu 2014.

Obravnavali so tudi 563 kršitev pri nadzoru cestnega prometa

Ob tem so lani obravnavali 124 kršitev predpisov o javnem redu (217 v letu 2017) - od tega 8 kršitev predpisov Zakona o varstvu javnega reda in miru (7) in 116 kršitev drugih predpisov o javnem redu (210), 563 kršitev pri nadzoru cestnega prometa (699), policijska postaja je obravnavala 7 prometnih nesreč (3 v letu 2017), v 69 primerih so uporabili prisilna sredstva (51-krat sredstva za vklepanje in vezanje ter 18-krat telesno silo).

(bš)

obrežje
policija
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja