Skip to main content
V Posavju -3.1° C Torek, 31. januar 2023
14.09.2019
10:08
Foto: Ministrstvo za pravosodje
Državni sekretar Ministrstva za pravosodje Gregor Strojin je dopoldne predsedniku Okrožnega sodišča v Krškem Gojmirju Pešcu v uporabo predal novo »zeleno« vozilo.

Novo "zeleno" vozilo za Okrožno sodišče Krško

KRŠKO Ob predaji je državni sekretar Strojin dejal, "da je v preteklih letih na področju pravosodja prišlo do zanemarjanja materialnih pogojev za delo. To je vidno tako pri prostorih, kot tudi pri voznik parkih, kar pa je posledica gospodarske krize in pomanjkanja sredstev. Zato je ena od prioritet našega ministrstva in Ministrice za pravosodje Andreje Katič, da zagotavljamo ustrezne materialne pogoje. Upam, da s tem novim vozilom delamo korake naprej in da bo lahko Okrožno sodišče v Krškem tudi na »zelen« način učinkovito in varno izvajalo svoje naloge."

Postopek dodelitve vozil je bil pripravljen že leta 2015

Kot pravijo v sporočilu, Ministrstvo za pravosodje posebno skrb namenja zagotavljanju materialnih pogojev pravosodnih organov. Med drugim se je za sodišča v Mariboru, Novi Gorici, Celju in Trebnjem zagotovilo lastne prostore, sodne stavbe v Murski Soboti, Celju in Slovenj Gradcu pa energetsko prenovilo. Postopek dodelitve službenih vozil so pripravili v letu 2015 in od takrat vozni park vsako leto posodabljajo glede na ugotovljene pomanjkljivosti, spremembe voznega parka ter predloge sodišč in tožilstev.

Varnost, učinkovitost in mobilnost pravosodnih organov

"Vsako leto posebej se, ob upoštevanju prejetih podatkov glede obstoječega voznega parka pravosodnih organov, njihovih potreb po vozilih ter na podlagi višine razpoložljivih finančnih sredstev za tekoče leto, določi struktura vozil (vrste vozil in število) za posamezno sodišče. S predajo v uporabo le-teh pa se izboljšuje varnost, učinkovitost in mobilnost pravosodnih organov," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško

Pridružite se nam