Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
06.12.2020
10:57
Kaj so iz odpadne embalaže ustvarjali učenci na Osnvni šoli Artiče, si lahko preberete v nadaljevanju novice.

Tehniški dan na daljavo na OŠ Artiče

Glasbila iz odpadnih materialov

Na Osnovni šoli Artiče je bil 19. novembra organiziran tehniški dan na daljavo za vse učence od 6. do 9. razreda. Čeprav je koronavirus preprečil veliko načrtov, tudi šolskih dejavnostih, je tehniški dan v okolici doma potekal nemoteno. Ustvarjali so inštrumente iz naravnih materialov, ki so bili zelo različni. Učenci so bili nad izdelki zelo navdušeni, še bolj pa tudi učitelji.

Ob tem L. K.: poroča: Zjutraj sem začela izdelovati glasbilo. Najprej sem poiskala bambusove palice in jih narezala na različne velikosti. Z vrvico sem jih zavezala na palico. Na koncu sem na palico ob straneh naredila 2 luknji in skozi njih sem dala vrv, ki sem jo uporabila zato, da lahko glasbilo nekam obesim.

Za novinarsko ekipo OŠ Artiče: Neja Reberšak in Lamija Kurspahić

Fotogalerija (Foto: OŠ Artiče):

Izdelek iz odpadne embalaže

BREŽICE V sredo, 2. decembra 2020 smo imeli še en tehniški dan na daljavo. Zbudila sem se uro kasneje kot ponavadi, pojedla zajtrk, se uredila ter pričela z delom. Naša naloga je bila, da ustvarimo izdelek iz odpadne embalaže. Naredila sem dva izdelka. Ptičjo hišico ter smrečico. Izdelka sta po vseh nevšečnostih in preprekah izpadla odlično.

Za novinarski krožek OŠ Artiče: Maruša Kodrič

fotogalerija
brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja