Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
05.02.2020
12:01
Izdelava sveč iz odpadnega olja
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V ponedeljek, 3. februarja, sta učence v oddelkih podaljšanega bivanja na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece obiskali predstavnici Komunale Brežice ter prikazali proces izdelave sveč iz odpadnega olja.

Izdelava sveč iz odpadnega olja

PIŠECE Otroci so doma olje pridno zbirali, s seboj prinesli še manjše steklene kozarčke, ostale pripomočke pa sta prinesli Jasmina in Melita. Ker že veliko vemo o delu Komunale, tudi pridno sodelujemo v njihovih projektih, smo se pogovorili o tem, kaj storimo z odpadnim oljem, kam ga odlagamo, kam ga ne smemo, za kaj se ga da uporabiti itd. Tudi sicer so učenci Jasmini in Meliti povedali, da skrbijo za naravo, navedli nekaj idej, kako je možno izboljšati skrb za okolje, nato pa smo se lotili izdelave sveč. Ker se danes še niso ohladile, smo jih čez noč pustili v šoli, jutri pa bomo kozarčke še malo okrasili in svečke odnesli domov.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Ugotovili smo, da postopek sploh ni težak, le prave sestavine moraš imeti in paziti na vroče olje, zato tega ne smemo početi brez nadzora odraslih. Hvala Jasmini in Meliti za obisk, se že veselimo kakšne nove zanimive delavnice z njima.

Aktiv OPB

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja