Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
02.10.2021
17:56
Štrom na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Zadnji septembrski dan je bil na Osnovni šoli Maksa Pleteršnika Pišece nekaj posebnega.

Štrom v Pišecah

BREŽICE Že naslov tehniškega dneva ŠTROM pove, da se je vse vrtelo okoli elektrike. Na sto in en način. Učiteljica Brigita Vahen s sodelavci in gosti (Šolski center Krško Sevnica, gospod Dejan Skrivalnik) je pripravila zanimive delavnice, kjer so se vsi učenci seznanili s "štromom". Prof. Požun z dijakom, robotkom in še čem je navdušil prav vse, gospod Skrivalnik nas je podučil med drugim tudi o tem, da moramo električne naprave polniti pri 30 % in nehati pri 70 %, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo naprave za 10 let.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Brez njegovega Pikija (električni avto) tudi ni šlo, z veseljem smo si ga ogledali od blizu. Naučili smo se narediti tudi električni krog, naredili poskus z balonom (statična elektrika), zapisali na plakat, kako lahko varčujemo z elektriko ... Danes je v Pišecah res svetilo ... Ne le v učilnicah, tudi v naših glavah, saj smo se veliko novega naučili, predvsem pa uporabnega.

O, kako je lahko pouk zanimiv! Sveti pa se na steni tudi novo priznanje, ki smo ga dobili od Turistične zveze Brežice kot najbolj urejena osnovna šola v občini Brežice. Ponosni smo in obljubimo, da bomo še naprej skrbeli ne le za lepo urejeno šolo in njeno okolico, pač pa tudi za dobre odnose med nami vsemi, ki se dnevno srečujemo pri Maksu.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

fotogalerija
brežice
šole v posavju

Pridružite se nam