Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
10.10.2020
12:33
Krško, Grmada, september 2020
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek so se v Novem mestu sestali člani ni Pokrajinskega odbora - DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje in sprejeli tri pobude, ki jiih bodo predlagali vodstvu stranke na kongresu.

Na pokrajinskem odboru DeSUSa o čakalnih vrstah

Imajo svojega kandidata za podpredsednika stranke

NOVO MESTO Kot so sporočili iz Pokrajinskega odbora - DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, je bila osrednja točka seje kadrovanje kandidatov za 12. kongres stranke DeSUS, ki bo 28. novembra 2020 v Ljubljani. Mestni odbor DeSUS Novo mesto je podala kandidaturo, da za podpredsednika stranke DeSUS imenujejo Dušana Pavliča iz Novega mesta.

Dušan Pavlič bo kandidat za podpredsednika stranke DeSUS

"Po predstavitvi kandidata pred člani je Pokrajinski odbor z večino glasov kandidaturo potrdil. O tem bomo obvestili sedež stranke do 10. oktobra 2020, ko poteče rok za vložitev kandidatur," dodajajo v sporočilu.

Tri pobude

Člani so na seji sprejeli tudi sklep, da bodo podali pobudo trenutnemu vodstvu stranke DeSUS za noveliranje programa na kongresu. Pod prvo točko izpostavljajo problematiko javnega zdravstva in zmanjševanja čakalnih vrst, pod drugo točko o nesprejemljivem odnosu do starejših v času pandemije, pod tretjo točko pa "uskladitev pokojnin za nazaj in naprej."

(bš)

krško
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja