Skip to main content
V Posavju -1.9° C Torek, 31. januar 2023
02.03.2022
12:40
Zdravstveno terapevtska kolonija, Sonček Posavje
Grafika: ePosavje.com
Osemindvajset družin oz. 30 otrok s posebnimi potrebami se je udeležilo enotedenske zdravstveno terapevtske kolonije v Kranjski Gori, ki jo je Društvo Sonček Posavje organiziralo že sedmič.

Zimska terapevtska kolonija Društva Sonček Posavje

KRŠKO Tudi tokrat je bil poudarek na smučanju, za tiste, ki ne morejo smučati sami s prilagojenimi smučmi za invalide, hodeči udeleženci, ki imajo prav tako posebne potrebe, pa so smučali pod nadzorom učitelja smučanja oz. kinezioterapevta.

Po enoletnem premoru so se vrnili v Kranjsko Goro

Po enoletnem premoru so se Sončki vrnili v Kranjsko Goro. Navdušenja na belih strminah kar niso mogli skriti. Predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun pravi, da so bili otroci zelo navdušeni. "Eno leto smo spustili zaradi težkih časov, ki smo jih morali dati skozi," dodaja. So pa zato v tem času na novo usposobili dva starša za vodenje invalidskih smuči. Sogovornica pravi, da bodo v naslednjem letu organizirali izobraževanje za starše. "In da bi res bilo čimveč otrok s posebnimi potrebami deležnih tega nadstandarda."

Vsak smučar potrebuje dva spremljevalca

Vsak smučar na prilagojenih smučeh ob sebi potrebuje dva – enega, ki vozi, in drugega, ki pomaga pri dvigovanju in ki na smučišču skrbi za varnost. "To je zagotovo doživejte, svoboda na snegu, ki je marsikdo ni okusil. V letošnjem letu je bilo šest oseb prvič na smučeh in veseli smo, da je takšen odziv. Pred osmimi leti smo na Kopah začeli s petimi uporabniki, zdaj pa smo prišli pa na številko blizu 30," dodaja.

Številne aktivnosti

V koloniji niso le smučali, imeli so tudi kinezioterapije in nevrofizioterapije, manjkalo pa ni niti plavanje in kratkočasenje z družabnimi igrami.

(eP)

društvo sonček posavje
posavje
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja