Skip to main content
V Posavju 0.4° C Ponedeljek, 24. januar 2022
18.03.2020
09:50
Policija, koronavirus
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji smo policisti na Operativno-komunikacijsem centru Policijske uprave Novo mesto prejeli izjemno veliko klicev državljanov.

Na številki 113 od 10. marca prevzeli 1994 klicev

Številka 113 ni namenjena informacijam o koronavirusu!

Samo na številki 113 so na Policijski upravi Novo mesto od 10. marca prevzeli 1994 klicev, ljudje so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov. Policijske enote so obravnavale 388 interventnih dogodkov s področja prometa, javne varnosti in kriminalitete, obravnavali so prometne nesreče, iskali pogrešane osebe, posredovali zaradi zastojev na mejnih prehodih in zagotavljali pretočnost prometa ob zastojih na avtocesti.

388 interventnih dogodkov

Policisti so preprečevali in odkrivali nezakonite prehode državne meje, posreodvali zaradi kršitev javnega reda in miru, izvajali predpise s področja varstva živali, ukrepali proti hujšim kršiteljem prometnih pravil, reševali težave z zaparkiranjem interventni poti itd.

Policisti dan za dnem izvajamo policijske naloge

"Ves čas, sedaj in tudi v prihodnje, je in bo naše delo teren.Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajamo vse tiste policijske naloge, s katerimi se varuje življenje ljudi ter njihova osebna varnost in premoženje. Ker želimo maksimalno učinkovito naloge opravljati še naprej, zaradi zdravja naših zaposlenih in zdravja ljudi, omejujemo obiske na policijskih postajah," prvijo policisti.

Uporabite telefon, elektronsko pošto in ostale komunikacijske kanale

Prebivalce zato prosijo, naj se za nenujne prijave in vprašanja v čim večji meri poslužujejo elektronske pošte, interneta in telefonskih kontaktov s policijskimi postajami in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote. Z ukrepom nikakor ne odrekajo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo napotujejo na druge, že obstoječe in uveljavljene, komunikacijske kanale.

Pokličite na policijsko postajo

V kolikor imajo prebivalci dilemo, ali je morebiti potreben obisk policijske postaje, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje in se pozanimajo. Kot pravijo, gre za ukrep, s katerim želijo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

(bš)

koronavirus
policija

Pridružite se nam