Skip to main content
V Posavju 14.7° C Sobota, 1. oktober 2022
02.07.2021
09:26
Košnja Cavsarja na Raki
Foto: Anton Hruševar
Na Raki so tudi letos "na roke" pokosili Cavsarja, pri košnji je sodelovalo 30 koscev, 10 grabljic, muzikantje ter nepogrešljive kuharice in kuharji.

Tudi letos pokosili Cavsarja

KRŠKO V sklopu prireditev ob prazniku Občine Krško so člani Turističnega društva Lovrenc Raka v sodelovanju z Društvom upokojencev Raka, gasilci, lovci, konjerejci in vinogradniki v petek 25. junija, izvedli tradicionalno košnjo župnijske parcele, brega Cavsar. Kot je dejal predsednik društva Alojz Kerin, so po dobrem letu premora in okrnjenem druženju, letos zelo veseli, da se je košnje udeležilo precej večje število kot lani.

Letos se je košnje udeležilo okoli 30 koscev, 10 grabljic, muzikantje, seveda so sodelovale tudi kuharice in kuharji, ki so poskrbeli za jutranjo malico fruštek in kosilo likuf. Na dogodku je sodelovalo več kot 50 udeležencev.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Tradicionalni fruštek so, tako kot vsako leto, postregli na vozu platonarju, raški župnik pa je poskrbel za razkužilo. Na dogodku so podelili simbolična priznanja ali darila najstarejšemu koscu, letos je bil to Zdravko Žibert z Brezovega, najmlajši kosec je bil Aleš Oberč, zahvalili pa so se tudi tradicionalnim ekipam koscev, koscem iz sosednih krajevnih skupnosti in koscem izpod Bohorja, katerim tudi društvo vrne druženje in pomoč pri košnji. Košno z glasbo popestrili raški koledniki, na violino pa je zaigrala Kaja Majhenček.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam