Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
14.01.2022
12:33
Dvonadstropni vlak Stadler
Foto: ePosavje.com
Na slovenske tire je v petek, 14. januarja 2022, prvič zapeljal dvonadstropni električni vlak. Novo pridobitev ste lahko v dopoldnevu videli na posavskih tirih - iz Ljubljane do Dobove.

Dvonadstropni vlak prvič na slovenskih tirih

LJUBLJANA Na slovenske tire je v petkovem jutru prvič zapeljal dvonadstropni električni vlak Stadler, v katerem je prostora za 569 potnikov - 292 je sedišč in 277 stojišč. Dvonadstropni vlaki bodo vozili na relacijah, kjer so doslej rdeči Siemensi vozili v dveh spetih garniturah. Med drugim je ena takšnih relacij tudi med Ljubljano, Zidanim Mostom in Dobovo.

Doslej so prevzeli 29 novih vlakov

Slovenske železnice so po besedah generalnega direktorja Dušana Mesa doslej prevzele 29 vlakov - 10 dvopodnih, 13 električnih enopodnih in tri dizelske vlake. "Do konca naslednjega leta bomo iz prvih dveh naročil prevzeli 52 vlakov, nekje do konca februarja ali sredine marca pa bomo naredili nov razpis za dodatnih 20 vlakov," je pojasnil.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V petek ste ga lahko videli v Posavju

In prav naše kraje je doletela čast za krstno vožnjo novega vlaka. Potniški vlak LPV 2259 med Ljubljano in Dobovo je po voznem redu na postaji v Sevnico prišel ob 10. uri in 18 minut, v Krškem ste lahko videli ob 10. uri in 32 minut in nato vse do Dobove. 

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja