Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
07.05.2022
13:55
Rudar Senovo, razpis
Grafika: ePosavje.com
V družbi Rudar Senovo so objavili razpis za oddajo prostora v najem v stanovanjski skupnosti za starostnike na Sremiški cesti v Krškem. Stanovanja bodo vseljiva še v tem mesecu.

Stanovanjska skupnost za starostnike na Sremiški cesti v Krškem

KRŠKO V družbi Rudar Senovo so nedavno objavili razpis za oddajo prostora v najem v stanovanjski skupnosti za starostnike na Sremiški cesti v Krškem. Kdo vse se lahko prijavi, kakšni so pogoji in za koliko časa lahko zainteresirani prostore vzamejo v najem? Pogovarjali smo se z direktorjem Goranom Udovčem

Namenjena je starostnikom nad 65 let

"Stanovanjska skupnost je namenjena starostnikom nad 65 let. Iskali bomo starostnike, ki so pripravljeni zamenjati svoj dom za posteljo v stanovanjski skupnosti. Najemnina je pripravljena, obračunana, na neprofitni osnovi," nam je v novih prostorih na Sremiški cesti v Krškem povedal Udovč. Nedavno so objavili razpis, s katerim iščejo nove stanovalce.

Kakšna bo najemnina?

"Najemnina bo fiksna, 150 evrov in obratovalni stroški v višini 61 evrov. To je tisto, kar je vezano na samo stanovanje. Dodatno smo z Občinsko upravo, ekipo Centra za socialno delo in MOST pripravili sodelovanje delovne terapevtke ter diplomirane medicinske sestre, kar znese 190 evrov na mesečnem nivoju in se bo delili med starostnike, ki bodo uporabljali to skupnost."

 

Dodatne možnosti in storitve

Udovč napoveduje dodatne možnosti prek storitev pomoči na domu, gospodinjsko pomoč in pripravo toplih obrokov. "Možnost so dodatne storitve ekipe Most ter uporaba brezplačnih prevozov Sopotnika." Posebnih kriterijev razen starosti nad 65 let ni. "Predvideno je potrdilo zdravnika, da so sposobni samostojnega življenja ter poroštvena izjava v primeru izbire in podpisa najemne pogodbe," dodaja Udovč. Razpis je sicer odprt do 11. maja.

rudar senovo
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja