Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
28.08.2020
09:41
Komunalna infrastruktura v Velikem Podlogu
Grafika: ePosavje.com
Potem ko so lani končali z ureditvijo komunalne infrastrukture v naseljih Gorica in Jelše, bodo zdaj uredili še del krajevne skupnosti Veliki Podlog na drugi strani glavne ceste Krško - Križaj.

Izgradnja komunalne infrastrukture v Velikem Podlogu

Dela od sredine julija potekajo pospešeno

KRŠKO V okviru naložbe je predvidena izgradnja kanalizacijskega sistema v naselju Veliki Podlog v skupni dolžini 2.068 metrov. "Že od sredine julija dela potekajo pospešeno v več fazah. V prvi fazi izgradnja fekalne kanalizacije in v naslednji fazi, vsa ostala infrastruktura," nam je povedala Karolina Cizerle, predsednica Sveta KS Veliki Podlog.

Cestna razsvetljava, obnova vodovoda in izgradnja širokopasovnega omrežja

Ob tem namreč predvidevajo tudi izgradnjo novega omrežja cestne razsvetljave, obnovo vodovoda ter izgradnjo novega širokopasovnega omrežja. Vse omenjene ureditve bodo povečale prometno varnost za vse udeležence v cestnem prometu in prav tako izboljšale kakovost življenja na urejenem območju.

Deset odsekov, dve črpališči

"Ta celoten sistem obsega približno deset odsekov, potem dve črpališči in še nekaj drugih elementov, namreč treba je vedeti, da gre za ravninski del in da je ta kanalizacijski sistem nekoliko bolj zahteven ravno zaradi prečrpavanja in ostalih elementov, da lahko prav vodo spravimo tam, kamor sodi," pa je povedal krški župan Miran Stanko.

"Na vsaki dve leti ena vas"

Zaključek v letu 2022

Vrednost naložbe, ki naj bi se zaključila v letu 2022, znaša 1,6 milijona evrov. "Financirali naj bi v treh letih, se pravi v letošnjem letu, naslednjem in še eno naprej. Sama izvedba bo deloma v letošnjem, deloma pa v naslednjem letu," še doda Stanko.

In kdaj pridejo na vrsto ostale vasi?

V nadaljevanju sledi ureditev komunalne infrastrukture še v preostalih vaseh v Krajevni skupnosti Veliki Podlog. "Potrebno je urediti še kanalizacijski sistem v Gržeči vasi, Malem Podlogu in pa v vaseh proti reki Krki, tako da bo na tem območju še kar nekaj dela, predno bomo dokončali celoten sistem, " je povedal Stanko. Predsednica Krajevne skupnosti Veliki Podlog upa, da "bomo vsaki dve leti uspeli naredili eno vas, tako da potem v štirih, šestih letih zaključimo kompletno krajevno skupnost, ki bo potem urejena in varna."

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam