Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
21.05.2020
21:26
Tovornjakarji v Krški vasi, 21. maj 2020
Grafika: ePosavje.com
V četrtkovem dopoldnevu so nekateri na vstop na Hrvaško, že na hrvaški strani mejnega prehoda Obrežje - Bregana, čakali tudi do tri ure. Na vstop so sicer čakali v šestih kolonah.

Čakalna doba na mejnih prehodih s Hrvaško

BREŽICE Po podatkih Prometno-informacijskega centra je na mejnem prehodu Obrežje čakalna doba za vstop na Hrvaško ena do dve uri. Tudi sicer beležijo čakalno dobo za prestop meje na drugih mejnih prehodih z Republiko Hrvaško, na prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Bistrica ob Sotli, Rogatec in Gruškovje.

Čakajo tudi v Slovenski vasi

Dolga kolona vozil je tudi pred mejnim prehodom Slovenska vas, na izstopu iz države so avtomobili v času nastanka tega zapisa (12:26) na označevalni tabli za naselje Nova vas pri Mokricah, slabih 500 metrov od samega mejnega prehoda.

Na avtocesti zastoj tovornih vozil

Na avtocesti Drnovo - Obrežje je sicer zastoj tovornih vozil pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški dolg 8 kilometrov, vozila so na odstavnem pasu vse do Prilip.

Kolona na Obrežju, 21. maj 2020

(14:39) Avtomobili še vedno v šestih kolonah

Tovornjakarji so že v Krški vasi

Kolona tovornjakov se je v četrtkovem popoldnevu še podaljšala, zdaj znova opazujemo prizore izpred epidemije. Tovornjakarji namreč čakajo že pri Krški vasi. Na vstop na Hrvaško so vozniki osebnih vozil na Obrežju še vedno razporejeni v šest kolon, tudi v Slovenski vasi so avtomobil še pri tabli za Novo vas pri Mokricah.

Kakšna je čakalna doba?

Vozniki osebnih vozil na vstop na Hrvaško čakajo uro do dve, vozniki tovornih vozil pa vsaj 4 ure in pol. Kolona tovornih vozil je po poročanju Prometno-informacijskega centra dolga 9 kilometrov.

(21:25) Gneče ni več

Tovornjakarji čakajo še dve uri

Na Bregani gneče za prestop meje ni več, promet poteka normalno. Tovornjakarji na izstop iz države v tem trenutku čakajo dve uri.

(eP)

brežice
obrežje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja