Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
19.07.2022
09:05
Foto: arhiv ePosavje
Na zahodu Slovenije je razglašena zelo velika požarna ogroženost, pri nas pa znova velika požarna ogroženost.

Na zahodu zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja

KRŠKO Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je s torkom, 20. julijem, razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju Izpostave Uprave Republike Slovenijo za zaščito in reševanje Koper v občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran, na območju Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Postojna v občinah Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica in Pivka ter na območju Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Nova Gorica v občinah Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Ajdovščina.

V Posavju velika požarna ogroženost naravnega okolja

V drugih občinah po državi so s torkom razglasili veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Kar pomeni, da je povsod po državi je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Poostren nadzor

"Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta nad spoštovanjem razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor," dodajajo.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi