Skip to main content
V Posavju 22.9° C Sreda, 10. avgust 2022
26.09.2019
18:40
Foto: Ansat TV
Pred slabim letom so na Zdolah začeli z gradnjo novega večnamenskega doma, ki bo namenjen za druženje ter različne aktivnosti.

Kmalu dokončanje večnamenskega doma na Zdolah

KRŠKO Prostore bo nudil tudi krajevni skupnosti, vrtcu, društvom in župniji. Dela na večnamenskem domu še potekajo, dokončana naj bi bila do konca leta. Besedilo: Na Zdolah so lansko jesen pričeli z gradnjo novega večnamenskega doma. V pritličju stavbe bo dvorana za 120 ljudi, manjša sejna soba, čajna kuhinja, sanitarije in prostori župnijskega urada, v prvo nadstropje pa se bo iz Doma Bena Zupančiča preselil dvooddelčni vrtec.

"Prišlo je do sinergije med krajevno skupnostjo, občino in župnijo"

"Na Zdolah sicer že obstajata dva oddelka vrtca, ki sta v starejših prostorih in neskladna s sodobnimi standardi. Tu je prišlo do sinergije med krajevno skupnostjo, občino in župnijo, ki potrebujejo svoje prostore. Nenazadnje so se tudi odrekli delu svojega prostora, da smo sploh lahko dobili prostor za gradnjo tega večnamenskega doma," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko.

 

Celoten objekt naj bi bil dokončan do konca leta

V drugem nadstropju doma bosta tudi dve stanovanji. Stanko še dodaja, "da bo ta projekt v skupni vrednosti približno 1 milijona evrov zadovoljil več potreb. Celoten objekt naj bi bil dokončan do konca letošnjega leta." Izgradnjo doma bo v višini 500 tisoč evrov sofinancirala država, in sicer po 23. členu Zakona o financiranju občin.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam