Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
21.04.2019
17:35
Foto: Goran Dević
Potem, ko so v minulem tednu postavili vstopne portale za nov nadhod nad železniško progo na Vidmu, so v noči s sobote na nedeljo postavili še glavni del nadhoda in ta zdaj stoji!

Nadhod nad železnico na Vidmu

Občina Krško je k sodelovanju pri zamenjavi nadhoda pristopila v letu 2017 in aktivnosti s Slovenskimi železnicami nadaljevala skozi vse leto. Za postavitev nadhoda so potrebovali dovoljenje Slovenskih železnic in sprva je bilo veliko volje, po nekaj več usklajevanjih in trudu vseh vpletenih pa so se v marcu nato začela pripravljalna dela za postavitev vstopnih mest na nadhod.

Most bo kmalu predan v uporabo

V naslednjih dneh sledijo na nadhodu še ostale aktivnosti in priprave za njegovo skorajšnje odprtje, ko bo znova zaživel v polnem sijaju.

Kmalu tudi več kot 100 novih parkirišč

A s tem še ne bo konec ureditev v tem delu Vidmu. V začetku aprila je namreč Občina Krško objavila javno naročilo za ureditev parkirišč na desnem delu železniške proge ob Tovarniški ulici. V projektnih dokumentaciji so predvideli 128 novih parkirnih mest za osebna vozila, 7 parkirinih mest za invalide in 3 parkirna mesta za tovorna vozila, dve parkirni mesti za polnilnico e-avtomobilov ter prostor za izposojo koles Krčan.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja