Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
27.05.2019
20:20
Foto: Občina Krško
Na Vidmu v Krškem so namenu predali nov nadhod nad železniško progo za pešce.

Nov nadhod nad železniško progo

KRŠKO Župan občine Krško mag. Miran Stanko, direktor družbe Slovenske železnice - Infrastruktura Matjaž Kranjc in predsednica KS mesta Krško mag. Nataša Šerbec so slovesno s prerezom traku namenu predali nov nadhod nad železniško progo v Krškem, za katerega je Občina Krško namenila nekaj več kot 180.000 evrov.

NADHOD NEKOČ, NADHOD DANES Nadhod nad železniško progo v Krškem je v letu 1957 postavila tovarna celuloze in papirja, da so delavci lahko železniško progo varno prečkali. Naslednica družba Vipap Videm je kasneje nadhod tudi vzdrževala, v letu 2013 pa je bil zaradi dotrajanosti zaprt. Dve leti kasneje, torej v 2015, je občina s ciljem obnove nadhod od družbe Vipap odkupila. Nadhod so v lanskem letu, kot je pojasnil župan, sprva skušali zgolj prenoviti, a so ugotovili, da sama prenova ne bo zadostovala, saj je bil železni nadhod preveč dotrajan in nevaren, zato so se odločili za odstranitev celotne konstrukcije in izdelavo nove. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje Willy Stadler, ki je izdelalo novo jekleno konstrukcijo visoko osem metrov, široko 4,3 metra ter dolžine dobrih 41 metrov.

Fotogalerija:

183.000 EVROV Slovenske železnice in Občina Krško sta v letošnjem letu našla skupno rešitev za postavitev novega nadhoda, ki bo omogočil varen prehod preko železniške proge. Nov nadhod oz. jekleno konstrukcijo je izvajalec Willy Stadler postavil konec aprila. Pri končni realizaciji projekta so sodelovali tudi predstavniki Slovenskih železnic, ki so prevzeli inženiring izvedbe projekta. Vrednost naložbe, ki jo v celoti krije Občina Krško, znaša 183.000 evrov, skupaj s projektno dokumentacijo in nadzori.

Kratek program ob dogodku sta prispevala dijaka Šolskega centra Krško- Sevnica.

Občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja