Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
30.01.2020
14:15
Gradovi Posavja
Foto: Občina Brežice
Na odprtju sejma Alpe Adria v Ljubljani so desetič podelili nagrado Jakob – sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu.Med številnimi prispelimi
prijavami je strokovna komisija uvrstila v ožj

Inovativni pristopi na gradovih in dvorcih

Gradovi Posavja

LJUBLJANA Strokovna komisija je v ožji izbor  uvrstila pet programov - Strokovni ogled gradu Raka, Grad Podsreda – včeraj, danes, jutri, Kjer zgodovina oživi – Blejski grad, Dvorec Trebnik med preteklostjo in sedanjostjo in Gradovi Posavja. Jubilejno deseto nagrado Jakob so na temo inovativnih pristopov na gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja.

Bogataj: "Gradovi Posavja iščejo svoje nove identitete"

Kot je povedal predsednik ocenjevalne komisije Janez Bogataj, "so se predstavniki s svojimi različnostmi povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem."

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Združeni Posavci

Nagrado so prevzeli predstavniki Gradov Posavja - Darja Planinc (Kulturni dom Krško - Grad Rajhenburg), Alenka Černelič Krošelj (Posavski muzej Brežice – grad Brežice), Goran Milovanović (Galerija Božidar Jakac – samostan Kostanjevica na Krki), Lucija Zorenč (Kozjanski park – grad Podsreda), Nevenka Petan (Terme Čatež – grad Mokrice) in Anemarie Culleto (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica – Grad Sevnica).

"Slovesnosti in podelitve so se udeležili tudi predstavniki občin na območju Gradov Posavja: župan Občine Brežice Ivan Molan, podžupan Občine Brežice Jurij Pezdirc, direktorica občine uprave Občine Brežice mag. Gordana Radanovič, župan Občine Krško mag. Miran Stanko, župan Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič in županja Občine Kozje Milenca Krajnc," so še sporočili iz Posavskega muzeja Brežice.

(bš)

grad rajhenburg
grad sevnica
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja