Skip to main content
V Posavju 10.5° C Sreda, 27. maj 2020
09.04.2019
18:36
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
Nagrajenci likovno-literarnega natečaja z Osnovne šole Jurija Dalmatina so prvi aprilski četrtek izkoristili za nagradni izlet in obiskali Ljubljano. V nadaljevanju objavljamo zapis osmošolke Julije.

V četrtek, 4. aprila 2019, smo se nagrajenci likovno-literarnega natečaja odpravili na ekskurzijo v Ljubljano. Ob deveti uri zjutraj smo se učenke naše šole skupaj z učiteljico zbrale pred občino Krško, kjer smo z učenci iz drugih šol počakali na avtobus. Na poti do Ljubljane smo se tudi nekajkrat ustavili in pobrali še učence z dolenjske regije. Ko smo prispeli, smo se odpravili proti Cankarjevemu domu, kjer smo se udeležili Kulturnega bazarja. Ogledale smo si nekaj zanimivih stojnic.

Po ogledu smo si našle prostor za sedenje in pojedle malico. Po dveh urah bazarja smo se vsi zbrali pred spomenikom Ivana Cankarja, kjer smo posneli spominsko fotografijo. Pot smo nadaljevali po Ljubljani vse do evangeličanske cerkve Primoža Trubarja. Tu smo prisluhnili govoru dveh gospodov. Na koncu smo se še sprehodili do Čopove ulice, kjer smo imeli krajši odmor. Skupaj z učiteljico smo se posladkale s palačinkami.

Pridruži se nam na Facebook strani Šole v Posavju:

Po odmoru smo se dobili pred Prešernovim spomenikom in pot nadaljevali po stari Ljubljani. Prišli smo do končne postaje, kjer nas je čakal avtobus za domov. Ta dan mi je bil zelo všeč, saj sem se naučila marsikaj novega in mislim, da mi bo ostal še dolgo v spominu.

Julija Kocjan, 8. c

krško
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja