Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
01.12.2021
16:17
Krško, javna stranišča
Foto: ePosavje.com
Najbolj dostopna in urejena javna stranišča v Sloveniji so v občinah Krško in Ptuj, so ugotovili v Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen. V Krškem sta sicer dve javni stranišči.

Najbolj urejeni javni stranišči v Sloveniji sta v Krškem

KRŠKO Dostopnost, urejenost, število sanitarij, sanitarije za invalide in higienski material so nekateri od kriterijev ocenjevanja naj javnega stranišča. Občina Ptuj je zbrala največ točk v kategoriji mestnih občin, med ostalimi občinami pa občina Krško, in sicer že drugo leto zapored. V Krškem je že nekaj časa odrto javno stranišče na tržnici Videm, z letošnjim letom pa tudi v peš coni v starem mestnem jedru.

Sogovornice pogrešajo še kakšno stranišče

Naše sogovornice pozdravljajo prejeto priznanje za urejenost krških javnih stranišč, a v samem mestu pogrešajo še kakšno. "V redu je, lepo so urejena. Nekaj mora biti," nam je povedala ena od sogovornic. "Ne hodim tako. Če je pa sila, pa tukaj tudi ne vem, kje bi bilo," je dodala druga sogovornica pred nakupovalnim središčem na desnem bregu reke Save. Tam javnega stranišča ni, nakar že dalj časa opozarjajo Leskovčani.

Še eno kmalu na Stadionu Matije Gubca

V Krškem kmalu načrtujejo ureditev še enega javnega stranišča, in sicer na Stadionu Matije Gubca.

(eP)

krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam