Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
07.05.2020
11:10
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci običajno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja.

Če opazite sumljiva vozila in osebe, pokličite na 113

Zapomnite si znamko avtomobila in registrsko tablico

KRŠKO Policisti pravijo, da neznanci opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Policisti ob tem občane pozivajo, da jih obveščate o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja.

Opis sumljive opise lahko pripomore v preiskavi

"Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Občanom svetujemo, da tudi v primerih, ko hišo zapustijo le za krajši čas (sprehod, delo na vrtu, odhod v trgovino ipd.), dosledno zapirajo okna in zaklepajo vrata," dodajajo v sporočilu.

Doma ne hranite večje vsote gotovine in vrednejšega nakita

Denar in nakit kradejo s predvidljivih in lahko dostopnih mest

Ob daljši odsotnosti ob tem policisti svetujejo občanom, da naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste. Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita.

Če vlomijo, nikar ne vstopajte v prostor

Uničite lahko sledi, morda pa celo presenetite tatiče

"Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja," še dodajajo policisti.

(ep)

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja