Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
03.05.2021
09:55
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Na Policijski upravi Novo mesto so v zadnjem obdobju ponovno prejeli nekaj prijav opeharjenih oškodovancev, ki so v želji po hitrem zaslužku nasedli prevarantom.

Ne bodite naivni in ne nasedajte goljufom!

KRŠKO Policisti opozarjajo, da so prijave opeharjenih oškodovancev v večini primerov podobne. "Neznanci naj bi jih prepričali, da lahko na lahek način zaslužijo večjo vsoto denarja. V zameno za izročitev gotovine za domnevne posle v Italiji, naj bi dobili vrnjen denar z dvajset in več odstotnimi obrestmi. Ko so oškodovanci izročili manjše zneske, so dejansko prejeli vložen denar z visokimi obrestmi, storilci pa so jih na ta način prepričali v "resnost" posla," pravijo policisti.

S kakšnimi izgovori so pretentali ljudi?

Ob izročilu večje količine denarja, tudi po več deset tisoč evrov, denarja niso dobili povrnjenega, prav tako ne obresti. Izgovor storilcev je bil, da so njihovega glavnega pajdaša prijeli policisti, da denarja ni več, saj so denar ob begu pred policijo odvrgli in podobni izgovori. Policisti dodajajo, da so storilci oškodovance celo pozivali, naj o tem ne obveščajo policistov, saj naj bi v tem primeru policija kazensko preganjala tudi njih.

Opozorila policistov

V želji po hitrem zaslužku ne nasedajte prevantom

Novomeški kriminalisti občane pozivajo, naj v želji po hitrem zaslužku ne nasedajo prevarantom. V primeru, da postanejo žrtev goljufije ali pa jim kdo ponuja tovrstne zaslužke, naj o tem takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali številko Operativno-komunikacijskega centra 113.

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam