Skip to main content
V Posavju 27.6° C Sobota, 24. julij 2021
11.07.2020
20:39
Nevitha, 11. julij 2020
Grafika: ARSO
Sobotna popoldanska nevihta je dodobra ohladila posavsko ozračje. S 30°C je temperatura v slabih treh urah padla na 18°C. Nekaj dela so imeli gasilci v kostanjeviški občini.

Voda v kleti in cesti, pa tudi kamenje in zemlja

Ob 17.07 so tako gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Prekopa posredovali v Dolnji Prekopi, kjer so iz garaže stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo. V tem času so gasilci PGD Prekopa v Dolnji Prekopi tudi usmerjali promet in očistili cestišče, kjer je voda zalila cesto z nanosi kamnin in zemlje.

Pri Mokricah zmanjkalo elektrike

Ob 18.16 pa je v delu brežiške občine prišlo do izpada daljnovoda MokriceBrez električne energije so ostali odjemalci naselij Jesenice na Dolenjskem in Male Doline. "Dežurni pri Elektru Celje napako odpravljajo," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Koliko dežja je padlo?

Podatki Agencije Republike Slovenije za okolje iscer kažejo, da je v Posavju padla različna količina dežja. Na Lisci je padlo "vsega" 10,3 mm dežja, na Malkovcu 16,5mm dežja, največ (27,2 mm dežja) pa je do nastanka tega zapisa padlo v Cerkljah ob Krki in na Planini nad Podbočjem.

kostanjevica na krki
krško
brežice
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja