Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
14.04.2020
22:13
Rokavice v trgovinah niso več potrebne
Foto: Civilna zaščita Zahodno Štajerske
Od srede naprej nošenje rokavic v zaprtih javnih prostorih ne bo več potrebno, bo pa pred vstopom obvezno razkuževanje rok.

Odpravljeno obvezno nošenje rokavic

Spremenjen odlok začne veljati v sredo, 15. aprila

KRŠKO Kot pravijo v sporočilu, je Vlada Republike Slovenije na dopisni seji izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Odlok bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, veljati začne 15. aprila 2020.

Razkužila mora zagotoviti ponudnik storitev

Tako s spremembami odloka odpravljajo obvezno nošenje rokavic na zaprtih javnih krajih in jih nadomeščajo z obveznim razkuževanjem rok.

Nošenje zaščitne maske še vedno v veljavi

Tako je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve iz 3. člena odloka, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter obvezno razkuževanje rok. "Razkužila je dolžan zagotoviti ponudnik storitev," dodajajo v obvestilu.

(bš)

koronavirus
posavje

Pridružite se nam